.





.

| | | | |

streda 18. februára 2015

Fanfiction: The Ace and His Wallflower

Dovoľujem si predstaviť vám svoju fanfikciu, ktorá sa tento raz bude týkať veľmi známeho a populárneho (najmä na Tumblr.) fandomu spojeného so športom - basketbalom. Ako už niektorí možno správne tušia, týmto fandomom nie je nič iné, ako anime natočené podľa úspešnej mangy, ktoré nesie názov Kurkoko no Basuke | Kuroko's Basketball | Basketball Which Kuroko Plays. Možno si poviete, že vás basketbal nebaví, tak prečo by ste mali niečo takéto čítať? Aj ja som si myslela, že toto anime - alebo skôr tento fandom - nie je pre mňa. Ale mýlila som sa. KnB fandom ma vtiahol medzi seba a už nepustil. Preto som sa aj rozhodla písať fanfikciu práve k tomuto anime.

Táto poviedka je slowfic alebo slow burn, čo znamená, že dej sa bude rozbiehať veľmi pomaličky a vzťah medzi hlavnými hrdinami sa bude budovať rovnakým tempom. Hlavní protagonisti si preskáču dlhokánsku a tŕnistú cestu, kým konečne skončia spolu, no snáď to na konci bude stáť za to. Poznáte ma už nejakú tú dobu, môj štýl písania a preto viete, že o romantiku núdza nebude. Rozhodla som sa poviedku pomenovať 'The Ace and his Wallflower". Prečo práve takto? To sa dozviete, ak sa pustíte do čítania tohto príbehu, ponoríte sa doň, odhalíte postavy a ich charaktery a preniknete do sveta našej hlavnej hrdinky Hany, do sveta basketbalu, spoznáte sa s Aominem a jeho spoluhráčmi a protivníkmi a vstúpite aj do samotného sveta Kuroko no Basuke.




*
I don't quite know
How to say how I feel
Those three words are said too much
They are not enough

If I lay here,
If I just lay here
Wold you lie with me and just forget the world?

* * *

Hana bola ten typ ľudí, ktorí sa usmievajú, keď prší. Ktorí si predstavujú, keď počujú tóny hudby. Ktorí si stále želajú, keď uvidia na hodinkách 11 : 11. Ktorí veria na zázraky a ktorí vidia veci srdcom a nie len to, čo je očiam viditeľné. Jej predstavivosť vždy pracovala na plné obrátky a jej oči boli pozorné, jej ústa mlčali, kým jej myseľ kričala.

She was a Wallflower.

* * *

Aomine nikdy veci neriešil. Nemal rád komplikácie. Cítil, že mu niečo chýba, no bol príliš unavený to hľadať. Ľudia ho obdivovali. Jeho schopnosti boli výnimočné, jeho talent obrovský. Stalo sa z neho eso, ale za akú cenu? Keď niečo, čo milujeme nás prestane robiť šťastných... Nie je to ľahké, nikto nikdy nepovedal, že to bude ľahké.

"Jediný, kto ma dokáže poraziť, som ja sám."

He was an Ace.




Jediné, po čom Hana po nástupe na novú strednú školu túžila, bolo prežiť v poriadku všetky semestre. Nepozorovaná, zbytočne na seba nepútať pozornosť a prežiť na strednej bez akejkoľvek drámy. Chcela len svoj pokoj a kľud a našla ho vo svojich knihách a príbehoch.

Ale potom, stretla jeho. Cítila sa vďaka nemu hlúpo. Cítila sa bláznivo. Ale prvý raz vo svojom živote sa konečne cítila živá. Netušila, že čo ju prijmelo sa do neho zaľúbiť. Nikdy nebol jej typ a ani ona jeho. Ale stalo sa to i napriek všetkým logickým vysvetleniam. Nikto z nich nevedel ako a ani prečo. Možno sa protiklady skutočne priťahujú...



I N F O


Názov: The Ace and his Wallflower


Žáner: romantika | dráma | slice of life | stredoškolské | športové

Postavy: OC (Hana Matsumoto) | Aomine Daiki | Momoi Satsuki | Imayoshi Schoichi | Sakurai Ryō | Wakamatsku Kōsuke | Kagami Taiga | Tetsuya Kuroko | ostatní

Čas diania: súčasnosť

Miesto diania: Tokyo | Tōō Akadémia

Počet kapitol: odhadovaná dĺžka je cca 45 - 50 kapitol

Stav: nedokončená | rozpracovaná

Prístupnos: na začiatku +13 (vyskytujú sa nadávky), no neskôr kvôli dospelejším veciam +15

Beta-reader: žiadny

Poznámka: Ako už bolo spomenuté, ide o slow-fic / slow-burn, preto prosím každého, kto očakáva romantiku a vývoj deja, aby bol trpezlivý. Všetkého sa dočkáte v pravý čas. Budem sa snažiť poviedku udržať čo najviac realistickú. Taktiež sa všetko drží pôvodného deja a príbeh sa začína krátko po nástupe hlavných postáv na strednú - čiže v období jari (mesiac Marec / Apríl), keďže v Japonsku sa školský rok začína na jar a nie cez jeseň, ako je zvykom na Západe.



K A P I T O L Y
























Meno:
Matsumoto Hana
Vek: 16
Hana je študentka z Touou akadémie a spolužiačka Aomineho a Sakuraiho, s ktorými má niektoré hodiny spoločné. Dala by sa označiť nálepkou nerd alebo fangirl. Svoj voľný čas trávi tým, že číta všetky možné knihy, na ktoré siahne, sníva s otvorenými očami alebo vymýšľaním vlastných príbehov. Jej silnou stránkou je písanie a cudzie jazyky, preto sa rozhodla zapísať sa do literárneho krúžku. Keď dostane ponuku doučovať jedného zo študentov za body naviac od riaditeľa, neváha a tejto šance sa chopí. To ešte netuší, že koho dostane na starosť. Aomine Daiki je totiž všetko, len nie vzorný, snaživý a zapálený študent. Čiže presný opak našej Hany. Ako si dievčina poradí s lenivým, protivným a domotivovaným basketbalistom? To všetko sa dozviete v jej príbehu.


Meno:
Aomine Daiki
Vek: 16
Aomine je bývalým členom Zázračnej generácie (najlepších basketbalistov svojho veku) a esom - teda najlepším hráčom - basketbalového tímu Touou Akadémie. Je ich najsilnejším a najviac skórujúcim hráčom, ktorého úlohou je zaistiť, aby vyhrali každý zápas. Napriek tomu, že je tento mladík veľmi talentovaný a jeho basketbal je ako z iného sveta, lenivosť mu nedovoľuje rozvíjať svoj talent ďalej. Okrem toho je nesmierne moc namyslený, prehlasuje o sebe, že neexistuje nikto, kto by ho mohol poraziť a chýba mu motivácia. Vymeškáva školu aj tréningy a jeho známky sú katastrofálne. Preto jeho najlepšia kamarátka Momoi vymyslí, že sa Aomine bude musieť zúčastniť doučovania, ak chce hrať basketbal v škole naďalej.


Meno:
Momoi Satsuki
Vek: 16
Momoi je Aomineho najlepšia kamarátka, s ktorou sa pozná už od detstva a stále sú spolu. Má svojho protivného a lenivého priateľa napriek jeho komplikovanej povahe rada, a preto sa rozhodne s ním navštevovať rovnakú strednú školu, aby na neho mohla dávať pozor. Okrem toho je aj manažérkou basketbalového tímu Touou akadémie a jedinou osobou, ktorá dokáže ich lenivému esu dohovoriť a aspoň niekedy ho dokopať k tomu, aby sa občas ukázal v škole a na tréningoch. Satsuki je prefíkaná a múdra, no i milá, obetavá a veľmi priateľská. Pre ostatných je ťažké si túto ružovo-vlasú dievčinu neobľúbiť.


Meno:
Imayoshi Schoichi
Vek: 18
Imayoshi taktiež ako ostatní navštevuje Touou akadémiu a je v poslednom, treťom ročníku. Okrem toho je taktiež kapitánom basketbalového tímu Touou akadémie a aj senpaion pre Aomineho. To však nezanmená, že by ho ich eso rešpektovalo, práve naopak. Imayoshi nemôže donútiť Aomineho k poslušnosti, no i napriek tomu na neho používa občas svoje triky, ktoré zaberajú. Imayoshi je totiž veľmi prefíkaný mladík, ktorého špecialitou sú intrigy a dokáže pôsobiť na ostatných tak, ako mu to vyhovuje a prínútiť ich k viacerým veciam, z ktorých bude mať on sám osoh. V basketbalovom tíme pôsobí ako point guard a o jeho schopnostiach sa nedá pochybovať.



Meno: Sakurai Ryou
Vek: 16
Sakurai je Hanin starý známy, nakoľko spolu navštevovali rovnakú juniorskú strednú. Na Touou akadémii sa stretávajú znova, keďže sa z nich zase raz stávajú spolužiaci. Okrem toho je Sakurai tiež v basketbalovom klube a spolu so svojim ďalším spolužiakom Aominem hrajú v začínajúcej zostave. Sakurai je veľmi šikovný shooting guard, no napriek tomu je jeho sebavedomie na bode mrazu, keďže je veľmi hanblivý a známy tým, že sa za všetko stále ospravedlňuje, čo ostatným mnoho rázy lezie na nervy. Sakurai má však zmysel pre spravodlivosť a priateľstvo a keď treba, tak neváha pomôcť.
Viac info o postave: tu






N A    Z Á V E R

  • Táto fanfikcia vznikla na podnet toho, že som si viac ako by bolo vhodné obľúbila postavu z Kuroko no Basuke - Aomine Daikiho. Jeho postava mi úplne učarovala a okamžite som sa do neho zaľúbila, takže fanfikcia o ňom je pre mňa povinnosť. I keď sa bojím, aby som ho ostatným nesprznila, snáď sa mi o ňom podarí napísať niečo solídne.
  • Fanarty, na ktoré počas čítania poviedky narazíte, sú požičané z tumblr, prípadne iných stránok, no niektoré sú aj moja vlastná tvorba.



Ďakujem každému, kto si poviedku prečíta aj za vaše názory, komentáre a feedback.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára