.





.

| | | | |

piatok 25. decembra 2009

Fanfiction: Zatúlaná (The Lost Girl)


Predstavujem vám ďalšiu z mojich Naruto fanfikcií, ktorá nesie názov The Lost Girl alebo v preklade 'Zatúlaná'. Je to v poradí moja druhá kapitolová poviedka uverejnená na tomto blogu. Taktiež som ju začala písať už veľmi dávno, preto očakávajte pomerne neistý začiatok. Nápad na príbeh mi skrsol v hlave ešte dávno pred tým, než som vôbec začala písať. Podnet na písanie vzišiel z môjho neskonalého obdivu k Madarovi Uchihovi ako postave z Naruta a taktiež tomu, že som chcela vyskúšať písať niečo nové. Éra pred vzniknutím Konohy (Dediny ukrytej v Lístí) je neprebádané územie a preto som sa rozhodla písať práve na túto tému.

Na moje veľké prekvapenie sa táto poviedka teší nadštandardnému úspechu, čo som, pravdupovediac, nečakala. Začalo to ako nevinná detská poviedka, ktorú som nemala v pláne ani rozvinúť a nakoniec som z nej vytvorila komplexnú fanfikciu na pokračovanie. Počas čítania môžete naraziť aj na mnoho mojich vlastných fanartov, ktorých bude stále pribúdať. Snáď sa vám budú páčiť aj tie a neprestávajte s komentovaním, robíme mi radosť a motivujete ma písať ďalej :)





"Ak dokážeš zmeniť minulosť, dokážeš zmeniť budúcnosť. Platí to vždy?"


Minulosť. Odvrátené zrkadlo dejín. Príbeh dvoch priateľov, ktorí otočili svoje zbrane proti sebe. Prečo sa jeden z nich nakoniec rozhodol zničiť všetko to, čo spolu vybudovali? Prečo osud chcel, aby zišiel zo svetla a vydal sa na temnejšiu cestu?

A potom tu bola Ona, osud jej ponúkol možnosť všetko zmeniť. Ale čo sa stane, keď sa človek zahráva s časom. Ak zmeníme minulosť, zmeníme tým aj budúcnosť? Ale je to naozaj tak? Čas je ako rieka, ktorá plynie neustále svojim smerom. Aj keď do nej vhodíme kameň, prúd ho znova urovná tak, aby tok rieky zostal neprerušený.

Vráťme sa späť v čase, tam, kde to všetko začalo. Dokáže Maya zmeniť osud všetkých a vyhnať zlobu z jedného zatrpknutého srdca?



Maya úplne stuhla, keď sa maskovaný ninja objavil priamo pred ňou. Bol od nej o hlavu vyšší a vďaka jeho maske netušila, či sa pozerá na ňu a aký výraz sa mu usadil na tvári. Sklonil sa k nej a rukou, na ktorej mal rukavicu sa zľahka dotkol jej líca.


"Maya..." Zašepkal hlbokým a hladkým hlasom, omnoho iným, akým hovoril doteraz. Niečo v ňom ju desilo a fascinovalo zároveň. Jeho prítomnosť ju priam omamovala. Nechápala jeho počínanie, prečo sa jej dotýkal... z kadiaľ vlastne poznal jej meno.



P O V I E D K A




I N F O

Názov: The Lost Girl (Sk. preklad: Zatúlaná)

Fandom: Naruto / Naruto Shippuuden

Žáner: akcia | dráma | romantika

Prístupnosť: od 13+ rokov

Postavy: OC (Maya) | Madara Uchiha | Senju Hashirama | Senju Tobirama | Izuna Uchiha | Uzumaki Mito

Pairing: Uchiha Madara x OC/Senju Tobirama x OC | Senju Hashirama x Uzumaki Mito

Dej: Madara Uchiha pri stretnutí s tímom, ktorý bol vyslaný na záchranu Sasukeho takmer schytá zásah Narutovým rasenganom, ale do rany mu vbehne dievča. To sa nejakým zvláštnym nedopatrením vráti v čase o takmer sto rokov dozadu a ocitá sa v dobe pred založením Konohy. Je sama, je stratená a netuší, čo má robiť. Našťastie sa dostane k dobrým ľuďom, ktorí jej pomôžu. Lenže to netuší, že ju čaká osudové stretnutie s človekom, ktorý zmení jej život od základov a zistí, odkiaľ ju ten maskovaný člen Akatsuki pozná a prečo sa vlastne zatúlala.

Počet kapitol: cca 20 - 23 kapitol

Čas diania: prológ - Shippuuden / ostatné kapitoly - pred vznikom Konohy

Stav: nedokončená | aktuálna | ongoing

Poznámka: V tejto poviedke platí, že Tobi je Madara Uchiha, hoci v súčasnosti je známe, že pod maskou Tobiho sa skrýva Obito Uchiha a Madara bol mŕtvy a privolaný späť k životu pomocou Edo Tensei jutsu. Začala som ju písať v čase, keď sa Tobi považoval za Madaru, vyhovovalo mi to a už to nebudem meniť, pretože by mi nabúralo plány. Mrzí ma, že tento malý detail mi nesedí v porovnaní s originálom. Zmierte sa s tým, že tento fakt v poviedke nesedí s tým, na čo ste v súčasnom Narutovi zvyknutí, komu tento fakt moc prekáža, nech teda radšej nečíta. Ďakujem za pochopenie. Ak však opomenieme tento malý detail, môžem vyhlásiť, že sa snažím túto fanfikciu písať čo najviac realistickejšie vzhľadom k pôvodnému Narutovi. Postavy aj udalosti by mali podľa môjho snaženia byť rovnaké ako v origináli a taktiež sa snažím zachovávať všetky udalosti a dialógy presne tak, ako ich poznáte z mangy.



K A P I T O L Y

















Meno:
Namikaze Maya
Vek: 18 rokov
Status: chunin a medic-nin z Konohagakure no Sato
Namikaze Maya žila svoj jednoduchý život ako ninja zo Skrytej Listovej viac ako 17 rokov a hoci za svoju kariéru čoby shinobi z Listovej toho dosť zažila, nič z toho sa nevyrovnalo tomu, čo si osud pre ňu pripravil. Po tom, ako bola veľká skupina ninjov z Konohy - medzi ktorých patrila aj Maya - vyslaná na misiu chytiť Uchihu Sasukeho a priviesť ho naspäť domov, narazili na neznámych členov Akatsuki a Maja sa zhodou okolností dostala do rany Narutovi, ktorá bola mierená na maskovaného člena zločineckej organizácie. Maya mala zomrieť, ale nestalo sa tak, namiesto toho bola neznámou silou poslaná naspäť v čase a ocitla sa v osade Senju klanu. Maya je svojim výzorom medzi ninjami s tmavými očami a vlasmi veľmi nápadná, no čoskoro si na ňu ostatní členovia Senju klanu zvyknú a prijmú ju medzi seba. Spriatelí sa s mladým Hashiramou a jeho bratom a zdá sa, že sa jej rozhádzaný život opäť aspoň trochu upraví a naberie nový smer, no do cesty sa jej postaví človek, ktorý obráti jej svet naruby a ona zažije veci, ktoré by nečakala ani v tých najbláznivejších snoch. Dievčina má v sebe niečo, čo núti ľudí si ju obľúbiť, no taktiež má talent na privolávanie problémov. Okolo osudov tejto modrookej blondínky sa točí celý príbeh poviedky Zatúlaná.
_____________________________________________________________


Meno:
Madara Uchiha
Vek: 25 rokov
Status: vodca Uchiha klanu
Madara pochádza z obávaného, mocného a starodávneho klanu Uchiha, ktorý sa môže pýšiť netradičnou no veľmi mocnou pokrvnou vlastnosťou Sharinganom - čo je očná technika silná natoľko, aby mohla vyhrávať vojny a ovládať celé národy. Uchihovia sú obávaní a považovaní za prekliaty a neľútostný klan, no Madara nie je iba krutý a vraždy-chtivý shinobi, ako o ňom veľa legiend rozpráva. Okrem toho, že chce pre svoj klan len to najlepšie, najviac zo všetkého mu záleží na jeho mladšom bratovi Izunovi, ktorý je pre neho všetkým. Veľa toho v živote stratil, no napriek tomu sa snaží biť čo najlepším vodcom pre svoj klan, i keď jeho zverenci nie sú všetci tak verní, ako by sa patrilo. Kedysi stretol malého chlapca, ktorý mal podobný sen ako sám Madara - vytvoriť miesto, kde by mohli shinobi žiť bok po boku v mieri a ochrániť tak nevinných, ktorí musia prelievať svoju krv v nekonečných bojoch, ktoré sú zbytočné. Stalo sa však niečo, čo ho donútilo sa svojho sna vzdať a otočiť sa svojmu dávnemu priateľovi chrbtom. Teraz proti nemu stojí na bojisku a aj keď by si prial, aby všetko bolo tak, ako pred tým, nechá sa ovplyvňovať nie len svojim bratom, ale aj ostatnými, ktorí sú proti mieru. Čoskoro však stretne niekoho, kto ho prinúti všetko, čím si bol doteraz istý úplne od základov prehodnotiť a taktiež zistí, čo všetko dokážu s človekom urobiť jeho city.
_______________________________________________________________


Meno:
Senju Hashirama
Vek: 26 rokov
Status: vodca Senju klanu, budúci 1. Hokage
Hashirama sa narodil do Senju klanu ako najstarší Senju syn. Okrem neho mal jeho otec ďalších synov, ktorí ale boli nútení zúčastniť sa krvavých bojov a niektorí z nich zomreli príliš mladí. Nakoniec zostali iba Hashirama a jeho mladší brat Tobirama a mladý Hashirama prevzal po svojom otcovi úlohu vodcu Senju klanu. Hashirama sa považuje za najsilnejšieho ninju v širokom okolí aj vďaka jeho mokutonu - špeciálnej schopnosti ovládať element dreva. Mladík však napriek svojej obávanej povesti a obrovskej sile a rešpektu stále zostáva skromný a pri zemi. Je láskavý, dobrý a spravodlivý vodca, ktorého jeho ľud miluje. Nikdy neváha pomôcť druhým, ktorí to potrebujú, preto je Maya, ktorá sa ocitá v jeho osade sama a bez pomoci, v dobrých rukách. Hashirama si ju obľúbi a vezme si ju pod svoje ochranné krídla. Je to velice mierumilovný človek a trápi ho neutíchajúca vojna so znepriateleným Uchiha klanom, ktorého vodca Madara bol kedysi jeho priateľ. Hashirama si želá, aby uzavreli s okolitými klanmi mier a nemuseli sa do vojny vysielať ninjovia, ktorí sú ešte deti a za nič nemôžu. Maya jeho názory podporuje a verí, že vhodnejší kandidát na budúci post Hokageho, by sa zaručene nenašiel.
_________________________________________________________________


Meno:
Senju Tobirama
Vek: 24 rokov
Status: člen Senju klanu, budúci 2. Hokage
Tobirama sa narodil v dobe vojny do Senju klanu - jedného z najmocnejších klanov svojich čias a je mladším bratom Hashiramu. Svojho brata rešpektuje ako vodcu a pomáha mu so všetkým, čo sa týka klanových záležitostí, no ich názory, čo sa týka spolupráce medzi klanmi, sa líšia. Kým Hashirama chce uzavrieť mier aj s Uchihami, Tobirama z duše Uchihov nenávidí. Nedokáže im odpustiť, že oni majú na svedomí ich mladšieho brata Itamu, ktorý bol zabitý príliš mladý. Hoci si mladík praje pomstu, vie, že to nie je prostriedok k dosiahnutiu mieru a tomu, aby ich klan nažíval v pokoji, preto sa snaží svojich ľudí chrániť pred nepriateľmi. Jeho strategické schopnosti sú pozoruhodné, dokonca sa šepká o tom, že by bol z neho lepší vodca ako z Hashiramu, pretože nie je taký prchký a príliš mierumilovný ako jeho starší brat. Tobirama je rozhodný, dobrý veliteľ a bojovník, jeho vodné techniky sú známe a trasú sa pred nimi mnohí z ich nepriateľov a k tomu všetkému vie, kedy a ako zasiahnuť a neváha konať, keď je treba. Zatúlaná dievčina, ktorá sa mu pripletie do cesty, mu zmení život viac, ako by čakal.

_____________________________________________________________________

NA   ZÁVER

  • poviedka vznikla ako prvotný nápad ešte v roku 2009 a od toho času prešla viacerými úpravami a zmenami. Postava Mayi taktiež prešla svojim vývojom, kým nadobudla súčasnú podobu, no meno Maya zostalo. Namikaze bolo pridané k jej menu z dôvodu jej vzhľadu - modrooká blondínka - črty typické pre Namikaze klan.
  • hoci je Maya z Namikaze klanu, nie je blízkou príbuznou Naruta. Majú spoločných predkov, no rodina sú len vzdialene. Napriek tomu je Maya s Narutom dobrá kamarátka, čo môžu čitatelia zistiť v prológu poviedky.
  • fanfikciu Zatúlaná prekladám do anglického jazyka a jej prológ a prvá kapitola sú zverejnené na serveri wattpad.com, čo je medzinárodná stránka pre začínajúcich autorov zameraných na fanfikciu a fikciu.

Ďakujem všetkým za čítanie a feedback,

Farah

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára