.





.

| | | | |

sobota 28. novembra 2020

Boku no Hero Academia OC - Hiraoka Nita


Ahojte! Rozhodla som sa konečne spísať článok, ktorý by aspoň trochu predstavil moju Boku no Hero Academia OC Nitu, ktorú niektorí už poznajú z obrázkov na Instagrame, či z Halloweenskej poviedky. Myslím, že nie je až tak veľa čo predstavovať, lebo podstatné veci ako vzhľad, či quirk som už zdieľala, no na blogu ešte a tak som chcela mať pre Nitu napísaný článok, v ktorom by bol jej popis, všeobecné informácie a aj nejaké pikošky zo zákulisia. Mimoriadne som si ju za tie týždne, ktoré uplynuli, odkedy som ju vytvorila, obľúbila ♥ Je to asi moja najobľúbenejšia OC, hoci mám veľmi rada všetky doteraz vytvorené. Ale táto mladá dievčinka, ktorá je v mnohých ohľadom presným opakom mňa samej, ma nesmierne baví. Moc ma baví o nej písať a tiež ju kresliť a vymýšľať s ňou rôzne vtipné i menej vtipné scénky. Takže, ak niekoho z vás náhodou aspoň trošku zaujala a chcel by sa o jej postave dozvedieť viac, tento článok je presný určený pre túto príležitosť. Rozhodla som sa tento článok poňať trošku netradičnejšie, než bežne zvyknem o svojich OC písať. Pre Nitu som vytvorila aj vlastný playlist, ktorý vystihuje jej charakter a postavu a tiež som popridávala ďalších pár zaujímavostí. Snáď sa vám to celé bude páčiť. 


BOKU NO HERO ACADEMIA OC

H I R A O K A    N I T A

[ i n f o ]


👸 OSOBNÉ INFORMÁCIE 👸

Priezvisko:                Hiraoka (平岡)

Krstné meno:            Nita ( 仁太)

Význam mena: Nita je pôvodom španielske meno, v preklade znamená "dar z nebies". Toto meno však má korene aj u pôvodných obyvateľov Ameriky (Indiánov) a v preklade u nich znamená "malý medvedík".

Hero alias:                 MELODY

Narodeniny:              19. júna

Zverokruh:                blíženec 

Vek:                            16 rokov (na začiatku anime) / 22 rokov (v súčasnosti)

Pohlavie:                    žena

Výška:                        162 cm (5'3'' ft.)

Váha:                          44 kg (počas štúdia) / 49 kg (v dospelosti)

Farba vlasov:             špinavá blond s ružovým ombré

Farba očí:                   jedovatá zelená

Krvný typ:                 A+

Quirk:                        Symphonies

MBTI:                        ENFP




👪 STATUS A RODNÉ INFORMÁCIE 👪

Status:                       nažive

Miseto narodenia:    Kanto-city, Tokyo, Japan


👪 RODINNÍ PRÍSLUŠNÍCI 👪

Matka – Hiraoka Naomi

Nitina maminka je jedným z úplne najbližších ľudí v jej živote. Hiraoka Naomi (nar. Alvarés) sa narodila bez quirku a vyrastala v Španielsku v krásnej Barcelone, odkiaľ pochádza polovica jej rodiny zo strany otca. Ten je čistokrvný španiel a celý život pôsobil ako futbalista. S Nitinou babičkou sa dal dokopy, keď sa s celou svojou rodinou prisťahovala z Ázie. Matka pani Hiraoka je presne ako jej dcéra - celkom dosť horkokrvná, čo bolo pravdepodobne ovplyvnené vyrastaním v Katalánsku. Naomi sa narodila ako piata zo šiestich súrodencov, čiže ich rodina je vskutku obrovská. Odjakživa mala obrovské nadanie pre hudbu, ktoré po nej zdedila aj Nita. Po skončení štúdia na vysokej sa Naomi rozhodla ísť skúsiť šťastie do rodnej zeme svojej matky - Japonska. A tam sa spoznala s Nitiným otcom, zamilovali sa do seba a neskôr si založili rodinu.

  Otec – Hiraoka Sousuke

Nitin otec je čistokrvný Japonec, ktorý sa rovnako ako jej matka narodil bez quirku. 

Mladší bratia - Hiraoka Masaru & Hiraoka Mamoru

Stará mama - Hiraoka Chizuru


Occupation:              študentka/ sidekick v agentúre Best Jeanistu

Škola:                        U.A. akadémia

Tímy:                        Team Hagakure / Tím Best Jeanist - stáž

Štýl boja:                   stredná až ďaleká vzdialenosť, podporný štýl boja

Dabér (VA):              Salem Ilese /AJ/ 







(Nita v staršom/dospelom vydaní)

🎼 POPIS QUIRKU 🎼

SYMPHONIES - schopnosť umožňuje nositeľovi manipulovať svoj hlas a pomocou jeho tónu ovplyvňovať psychicky aj fyzicky živé bytosti (ľudí, či zvieratá). Vďaka melódii jej hlasu dokáže spôsobiť človeku ospalosť, stratu pozornosti, až upadnutie do určitého tranzu, stav eufórie, či určitú dávku bolesti - psychickej (toto závisí od spôsobu, akým quirk použije). Jej krik (pokiaľ je v dostatočnej hlasitostnej frekvencii) má tiež deštruktívne schopnosti voči krehkým materiálom (ako je napríklad sklo). Hlas môže taktiež použiť aj za upokojujúcim účelom a pokiaľ sa jej podarí udržať quirk "pôsobiaci" dostatočne dlho, osoba zasiahnutá ním dokáže upadnúť do spánku. Akonáhle však prestane spievať, či vydávať iný melodický zvuk, účinky quirku prestanú pôsobiť.

Nevýhodou tohto quirku je to, že užívateľ musí namáhať svoje hlasivky a čím hlasnejšie tóny a melódiu vydáva, tým väčšia záťaž je uvalená na jej hrdlo. Toto spôsobuje časté a dosť intenzívne bolesti hrdla a po určitej dobe musí svoj hlas prestať používať, aby si hlasivky mohli oddýchnuť. Trvá, kým je schopná ich použiť znova. Na upokojenie hlasiviek a umiernenie bolesti Nite pomáha konzumácia zmrzliny. Nita si taktiež musí dávať veľký pozor na melódiu svojho hlasu, ak chce, aby quirk účinkoval správne. Jej tón musí byť čistý a bez akéhokoľvek rušivého elementu. Pokiaľ by vydala zo seba falošnú melódiu, quirk by nefungoval. 


(neskôr sa Nita naučí používať vibrácie svojho hlasu na vytváranie drobných svetelných efektov, ktoré prevádzajú jej "Symfóniu", ktoré však majú čisto estetický účel)


🎉 ĎALŠIE INFORMÁCIE 🎉

Nita je mladé dievča, ktoré sa narodilo do rodiny, ktorej členovia sú všetci bez quirku. Bola prvá, u ktorej sa objavili schopnosti, čo sa naposledy udialo jej starým rodičom. Jej matka, otec a obaja mladší bratia sú všetci bez schopností a akonáhle sa jej v štyroch rokoch prejavil quirk, rodičia boli radosťou celí bez seba. Nita však od malička mala inú vášeň a iný sen ako stať sa superhrdinkou. Vždy zbožňovala hudbu a milovala spievať (jej hlas znie čisto a príjemne, čo využíva aj pri používanie quirku) a narodila sa okrem špeciálnej schopnosti, ktorou je obdarovaných vyše 80% populácie, aj s veľkým talentom na spievanie.



Pôvodne ani len nerozmýšľala o tom prihlásiť sa na niektorú zo škôl, ktoré boli zamerané na hero-training, no jej rodičia boli touto myšlienkou tak moc nadšení a toľko sa ju snažili presvedčiť, že napokon súhlasila. Nechcela ich sklamať a keď videla ich podporu, povedala si, že dá tomu celému šancu. Okrem toho videla v tom, že sa zapíše do tréningu na U.A. akadémii, čo je najprestížnejšia škola v krajine, šancu zviditeľniť sa. Vždy sa chcela stať hudobnou hviezdou a k tomu potrebuje fanúšikov a kde inde ich začať zbierať ako na pôde U.A. akadémie? 


Čo sa týka jej detstva, tak bolo v podstate bezproblémové. Než sa narodili jej dvaja mladší bračekovia, rodičia ju úplne rozmaznávali. Jej rodina bola vždy milujúca a dopriala jej všetko, po čom jej malé srdiečko zatúžilo, takže prežila veľmi šťastné detstvo obklopená ľuďmi, ktorí ju mali radi, keďže ich rodina je veľmi veľká a roztrúsená nie len po Japonsku, ale aj v iných častiach sveta. 



OSOBNOSTNÉ VLASTNOSTI ✨

Od začiatku je Nita typická teenagerka. Možno nie tak úplne, lebo oproti zvyčajným japonským stredoškoláčkam, ktoré sú všetky hanblivé tichučké a zakríknuté dievčatká, je o dosť excentrickejšia. Ale to je v BNHA univerze úplne bežné. Napríklad taká Mina, či Hagakure sú na tom podobne a to je možno aj dôvod, prečo si ich dievčina obľúbila a stali sa jednými z jej najlepších kamarátok po tom, čo začala navštevovať U.A. akadémiu. To, že vyrastala v šťastnej rodine plnej milujúcich a podporujúcich príbuzných, ktorí by jej zniesli aj modré z neba, sa podpísalo na tom, že zvykla byť trošku rozmaznaná. Patrí však medzi ľudí, ktorí si vážia svoju rodinu a priateľov a majú ich na prvom mieste a pre blízkych by urobila aj nemožné.


Veľmi ľahko sa s ostatnými spriateľuje a nadväzuje nové vzťahy aj vďaka svojej extrovertnej a bezstarostnej povahe. Častokrát si zabudne dať servítku pred ústa a koná skôr, než premýšľa. Taktiež jej slová občas vyletia z úst pred tým, než si ich stihne premyslieť. Občas je až príliš priamočiara, čo mnohých ľudí privádza do rozpakov. Ak sa však príde rad na niečo, čo sa týka osobne jej, premení sa na zahanbené a nesmelé dievčatko behom sekundy. Taktiež patrí k tým najzvedavejším ľuďom, akých ste kedy poznali. Mnoho rázy rada strká nos aj do záležitostí, ktoré nie sú určené pre ňu. Vďaka jej dobrým presviedčacím schopnostiam a technike tzv. "psích očí" jej mnoho rázy je veľmi ťažké odolať. Ak však niekto prezradí Nite svoje tajomstvo a nepraje si, aby sa šírilo ďalej, môže sa spoľahnúť, že ho udrží, i keď ju to stojí obrovskú námahu.

Jej povaha by sa dala opísať ako kombinácia extrovertného sangvinika s melancholikom. Predsa len, je to stále násťročné dievča, ktoré občas býva príliš precitlivená a i keď spočiatku mala isté problémy predviesť sa pred druhými, ak je niečo, čím si je istá, je to jej hlas. Nerobí jej problém zaspievať pred hocikým z ostatných ľudí, dokonca sa vyžíva v tom, keď môže stáť na javisku a počúvajú ju iní. Ak ju pozvete na popoludnie strávené v karaoke bare, bude vás s určitosťou milovať. 

Okrem iného je však Nita aj pomerne dosť lenivá, čo sa odzrkadľuje na jej známkach a školských výsledkoch. Nemá rada učienie sa, priam ho doslova neznáša a tým pádom prípravy na testy a skúšane pomerne dosť zanedbáva, čo z nej robí podpriemer medzi jej spolužiakmi (niečo na úrovni medzi Hagakure a Kaminarim). Nita si však z toho ťažkú hlavu nerobí a jej rodičia tiež tak. Sú radi, že sa vôbec na U.A. akadémiu dostala a viac ich zaujímajú jej výsledky v "teréne", než akademické výsledky. Keď sa však Nita pre niečo nadchne - hudba, či móda - je ochotná tomu venovať všetok svoj čas a energiu - aj tú, ktorú nemá. A že sa teda rada nadchýna často a pre hocičo.


Pokiaľ ide o zábavu, Nita nemá hraníc. Spočiatku pôsobila ako neviniatko, no po spojení sa s Minou sa z nich stalo dosť povestné party duo. Neskôr začne chodiť na záťahy aj s jej staršími  kamarátkami, ku ktorým sa tak povediac elegantne votrela a ak raz súhlasíte, že s vami Nita môže tráviť váš čas, už sa jej tak ľahko nezbavíte. Je však ako chameleón a dokáže sa ľahko prispôsobiť svojej spoločnosti, v ktorej sa práve nachádza. Nerobí jej problém skamarátiť sa a "kliknúť si" takmer s nikým. Jediní ľudia, ktorých nemá rada, sú podlí a zákerní, no jej obrovská naivita jej často bráni v tom takýchto ľudí odhaliť prv, než je neskoro. Tiež sa jej prieči, ak je niekto až vyslovene odporný, povýšenecký a dehonestujúci k druhým, čo je paradox, lebo napriek tomu, že Bakugou vykazoval tieto známky už od prvého dňa v škole, i tak sa do neho zahľadela. 




To nás privádza k ďalšej dôležitej časti jej osobnosti - nenapraviteľná romantička, ktorá pozerá po všetkých jedincoch opačného pohlavia, ktorí sa okolo nej čo i len mihnú a vie oceniť, keď niekto dobre vyzerá. Nita bez hanby okukuje chlapcov a chlapov rôzneho veku a často rázy o nich počas dňa fantazíruje, čím je tak odvedená jej pozornosť k iným veciam. Najmä čo sa týka jedného konkrétneho študenta U.A. akadémie, ktorý obýva jej myseľ prakticky 24h/7dní v týždni. Z nejakého neznámeho dôvodu však má ten dar, že jej obzeranie a prípadné pokusy o flirtovanie nevyznejú príliš okato. Chlapci sú proste niečo, čo má Nita rada a vždy dokážu zaujať jej pozornosť. Ak sa však naozaj zamiluje, tak dokáže byť na 100% verná, hoci pozeranie stále nevadí, no nie? Jedno očko tamtým smerom ešte nikdy nikomu neublížilo. Okrem toho tiež rada sleduje rôzne dievčenské romantické filmy a seriály, niektoré až prehnane sladké, ale jedným z jej kréd je "Oslaďme si život!", takže dokáže pri týchto 'dojákoch' presedieť aj hodiny. Dušu romantičky podporuje aj to množstvo dievčenských shoujo máng, ktoré ležia v krabice pod jej posteľou alebo všetky Otome hry pre dievčatá, ktoré už kedy stihla posťahovať do svojho  mobilného telefónu.  


Aj keď by sa mohlo zdať, že jej sebavedomie siaha až do výšin, nie je tomu tak. Ako každé bežné násťročné dievča, aj Nita by dokázala napočítať toľko vecí na sebe a svojom vzhľade, ktoré nemá rada, že by jej na to nestačili prsty oboch rúk. Snaží sa však za každých okolností pôsobiť reprezentatívne a medzi ľudí nevyjde skôr, než so sebou nie je aspoň čiastočne spokojná. Preto veľmi veľa času zvykne tráviť pred zrkadlom a možno až príliš jej záleží na tom, čo si ostatní myslia o jej vzhľade. Vďaka tomu je veľmi márnivá, viac, než by možno bolo zdravé. Tiež má tendenciu byť v určitých veciach pomerne dosť materialistická. Čo sa týka však druhých, za každých okolností sa snaží na každom človeku hľadať to dobré a ak niekto nie je spokojný sám so sebou, dokáže ho veľmi slušne povzbudiť. Hlavne čo sa týka jej dievčenských kamarátok, tie sú pre ňu posvätné. Skúsil by niekto čo i len uraziť niektorú z nich či napadnúť ju, jej vzhľad, schopnosti či inú časť jej osoby, v tom ráze sa Nita premení na živel, či zbraň hromadného ničenia. Jednou z jej obľúbených aktivít je dodávanie sebavedomia druhým a vyžíva sa v rozdávaní komplimentov.


💅 VZHĽAD A ŠTÝL 💅



Nita je mladé dievča strednej výšky a dosť útleho vzrastu. Miestami by mohla pôsobiť až podvyživene, no za následok to celé má jej až mimoriadne dobrý metabolizmus. Môže zjesť čokoľvek aj na tony a nepriberie. Má štíhlu postavu, ktorú sa snaží ešte utužiť pravidelným behávaním, či tanečnými maratónmi so svojimi kamarátkami. 

Čo sa týka vzhľadu, Nita si dá na ňom vždy mimoriadne záležať. Má jedovato-zelené oči s veľmi hustými mihalnicami, ktoré nemusia byť v tomto prípade tak úplne 100% prírodné, ale o tom nikto nevie. Jej tvár je jemná, dievčenská a túto nežnosť rada podporuje výrazným, no zároveň aj úplne pasujúcim mejkapom. Má drobný nos a plné pery, ktoré rada zvýrazňuje rôznymi farebnými rúžmi, či ligotavými leskami

/realistický portrét vytvorený na stránke Artbreeder.com/


Jednou z častí seba samej, na ktorej si dáva maximálne záležať a je na ňu pyšná, sú jej vlasy. Za tie roky si vypestovala veľmi dlhé a husté vlnité vlasy, ktoré si za žiadnych okolností neplánuje krátiť. Siahajú jej až po zadok a hoci sa takáto dĺžka nesmierne ťažko udržiava, Nita je v tom už profík. Narodila sa ako špinavá blondínka, no odkedy vstúpila do sveta násťročných, jej vlasý sú skrášlené ombré pastelovo ružovej farby. Je to jedna z častí jej vzhľadu, vďaka ktorej ju je možné v dave ľahko spoznať. 


  

Čo sa týka oblečenia, tak to je pre Nitu nesmierne dôležité. Má veľmi dobrý cit pre módu a v tak mladom veku už našla svoj vlastný vkus. Od jej školskej rovnošaty až po jej Hero kostým - všetko musí ladiť a vyzerať dokonalo. Z farieb obľubuje najmä tie pastelové, ale aj krikľavé a neónové sa jej nepriečia, hlavne v kombinácii s čiernou a podľa toho si aj navrhla profesionálny kostým. 






Celkovo je to mladá slečna, ktorý sa vyžíva v móde a štýle a vždy dbá na to, aby bola dokonale upravená, aspoň v rámci možností. Aj s vlasmi sa často rada pohráva a strieda rôzne účesy, ku ktorým rada kombinuje doplnky. To isté platí aj pre make-up. Veľmi často sa necháva inšpirovať rôznymi videami, instagramovými účtami, či módnymi magazínmi. 

(Nita vo svojej školskej uniforme, v PE uniforme na cvičenie a vo svojom PRO Hero kostýme - pre zväčšenie kliknite na obrázok).




 💃 ZRUČNOSTI A ZÁUJMY 💃

Čo sa týka Nitiných schopností, tak do popredia je potrebné vyzdvihnúť jednu zásadnú vec, ktorá je snáď najdôležitejšia v jej živote (aspoň mimo HERO vecí) - spev. Odmalička milovala hudbu a spievanie a mala to šťastie, že sa narodila s krásnym a čistým hlasom, vďaka čomu má obrovský talent na spev a všetko s ním spojené. Kvôli tomuto aj pôvodne plánovala budovať kariéru hudobnej hviezdy, no napokon ju osud zaviedol niekam inam - na pôdu U.A. akadémie. Spev využíva nie len v každodennom živote, ale hlavne aj ako súčasť svojho quirku. Taktiež poprosila (čítaj presvedčila) svoju spolužiačku Jirou, aby ju začala učiť hrať na gitare. 


Okrem spevu ju nesmierne moc baví aj tanec, čo je paradox, lebo keď príde na pohyb, tak Nita je jednou z najnemotornejších osôb, aké ste kedy spoznali. Pustite však hudbu a v okamžiku sa premenia jej neohrabané pohyby a pokusy o boj na elegantné tanečné kreácie. Je záhadou, ako sa dokáže pohybovať na parkete, či počas hrania DDR hier s gráciou a precíznosťou, ale ako náhle vypne hudba, tak ledva dokáže kráčať bez toho, aby nezakopla o vlastné nohy. Toto všetko začne trénovať počas štúdia na U.A. akadémii a dospeje až do takého štádia, že bude schopná utekať v topánkach na monštrózne vysokom podpätku. 

Ako už bolo spomenuté, Nita akademicky nevyniká a to sa týka aj cudzích jazykov. Minimálne angličtiny. Je na dosť podpriemernej úrovni, čo sa rozprávania týka, no pustite jej nejakú pesničku a dokáže vám zaspievať bez chyby celý text a tešte aj tak, aby to znelo dobre. Čo sa týka rozprávania, tu je kameň úrazu. Nita ovláda takmer plynulo španielčinu. Prekvapuje vás to? Prečo práve tento jazyk? Neskôr sa to dozviete a zistíte, že za tým nie sú tvrdé hodiny učenia sa, ani nejaké zvláštne skryté jazykové nadanie. Nie. Je to omnoho jednoduchšie a rozhodne nejde o nič obdivuhodné, či prevratné. 



V neposlednom rade je nutné spomenúť zmysel a cit pre módu a estetické cítenie. Nita za tie roky, ktoré trávila pozeraním rôznych YouTube tutoriálov získala pomerne slušné schopnosti, čo sa týka make-upu a stylingu. Má prehľad o tom, čo je práve "in" a podľa toho sa snaží aj vyzerať. Jej izba je plná oblečenia, šminiek a plagátov s modelkami a hudobnými skupinami. Pred zrkadlom skutočne dokáže vydržať aj hodiny. Či už tvár alebo vlasy - o všetko sa stará s precíznosťou. Okrem toho jej určite patrí označenie "shopaholic", keďže nakupovanie patrí k jej najväčším vášňam, hlavne, ak nie je na jej účet!





V poslednom rade je dôležité spomenúť aj jej schopností, ktoré sa týkajú detí. Nita zbožňuje deti, úplne z celého srdca. Rovnako aj zvieratká, ale niečo na malých detičkách a možno aj tých starších skrátka je a ona im nedokáže odolať. Taktiež to s nimi aj vie, dokáže zaujať ich pozornosť a deti ju majú radi rovnako ako ona ich. Možno to súvisí aj s tým, že má dvoch mladších bračekov, s ktorými majú úžasný vzťah a odmalička mamke pomáhala starať sa o nich, čiže už má prax. A tiež jej quirk napomáha tomu, aby deti zaujala a ľahko si ju obľúbili. 


❤️ OBĽÚBENÉ ❤️

  • obľúbené jedlo: všetko sladké. Naozaj. Nita je závislá na sladkom a jej najobľúbenejšia príchuť je vanilka a jahody. Či ide o zmrzlinu, o koláčiky, torty, milkshake-y, sladkosti, donutky, cupcake-y, muffiny... Berie všetko rad za radom. Tiež nikdy nepohrdne čokoládou alebo šľahačkou! Vďaka svojmu metabolizmu môže zjesť prakticky čokoľvek, na čo má chuť a nepriberie.


  • obľúbený nápoj: ako už bolo spomenuté, čokoľvek v čom je veľa cukru. Alkohol má rada a veľmi, no horké a trpké nápoje sú jej proti srsti a vypije ich len vtedy, keď nič iné nezostáva. Jej najobľúbenejší drink je Piñacolada. Z nealkoholických nápojov ovocné smoothies a jahodový milkshake, či džús. Pokiaľ už má niekedy piť kávu, tak ju nevypije v inej podobe, než  vanilkové latté a musia v ňom minimálne dva cukre a šľahačka na vrchu.

  • obľúbený PRO Hero: Nita má viacerých pro hrdinov, ktorých obdivuje. Na prvom mieste je pravdepodobne najmódnejší a najlepšie vyzerajúci mužský PRO v celom Japonsku - Best Jeanist. Svojim spôsobom má rada aj Mountain Lady, minimálne kvôli vzhľadu a skvelému štýlu. No a po zoznámení si nesmierne moc obľúbila aj Deilephiliu, ktorá nie je tak úplne typickou Pro ako zvyšok jej kolegov.
  • obľúbený učiteľ na U.A. akadémii: Jednoznačne Present Mic! Majú s Nitou toho veľa spoločného, od quirku, po lásku k muzike. No a v neposlednom rade Nita súhlasila so štúdiom na U.A. akadémii aj vďaka nemu, v nádeji, že sa jej podarí dostať sa do jeho rádio-show. 
  • obľúbená hudba: na počudovanie je Nita multižánrová. Človek by od nej čakal, že bude počúvať iba presladený teen pop (ktorý, samozrejme, počúva tiež), no okrem toho má rada veľa pesničiek z takmer každého žánru. Pokiaľ to chce myslieť vážne s hudbou, je nutné, aby mala široký rozhľad. Preto počúva kadečo. Aj tvrdú muziku, aj vulgárnu muziku, aj oldschool muziku. Čokoľvek, čo jej pomôže inšpirovať sa, je skvelé. 
  • najobľúbenejšia speváčka: k nim by sa mohla rozhodne priradiť Beyoncé (ktorá je snáď jej najväčší idol a vzor) a tiež Ariana Grande a Doja Cat, ktorá je jej najobľúbenejšia hudobníčka súčasnosti.

  • najobľúbenejšia skupina: ako každá typická japonská teenagerka, miluje BTS a podobné kórejské hudobné zoskupenia. 
  • obľúbený herec: na to, koľko má Nita rokov, tak je pre ňu číslo jeden herec, ktorý by mohol byť už jej otcom, či je dokonca starší od toho jej - Leonardo DiCaprio. 
  • najobľúbenejšia farba: jednoznačne ružová! V akejkoľvek podobe, či už pastelová, staroružová, baby pink alebo krikľavá, či neónová. S ružovou je život krajší! Nie nadarmo si zafarbila na ružovo vlasy a využíva ju takmer v každom outfite, do ktorého sa navlečie. 

  • najobľúbenejšie zviera: pravdepodobne asi medvedík, najlepšie koala. Ale Nita má v podstate rada všetko chlpaté - od mačiek, psov až po škrečkov. 
  • najobľúbenejší film: rozhodne MEAN GIRLS (Medzi nami dievčatami) - tento film videla snáď tisíckrát a pozná ho celý naspamäť, každú jednu hlášku. Okrem iného má rada aj ďalšie romantické komédie ako LEGALLY BLONDE (Pravá Blondínka), DEVIL VEARS PRADA (Diabol nosí Pradu), PRINCESS DIARY (Denník princeznej), a jednou z jej úplne najväčších srdcoviek sú Disney príbehy a rozprávky.
  • najobľúbenejšia manga/anime: jednoznačná odpoveď - Sailor Moon
  • najobľúbenejšie ročné obdobie: stopercentne leto - Nita miluje slnko a vodu a čas v roku, kedy majú na škole prázdniny a ona sa môže opaľovať, či len tak prechádzať po slniečku a užívať si jeho lúče, či opaľovať sa niekde na lehátku s ľadovým čajom v ruke patrí k jej najobľúbenejšiemu ročnému obdobiu. 


  • obľúbený šport - okrem toho, že Nita miluje plávanie, keďže voda je proste jej živel a tanec tiež patrí k obľúbeným činnostiam, pri ktorých je nutný pohyb, ešte jeden šport jej nie je cudzí a tým je korčuľovanie - hlavne to na ľade. Keď bola ešte dieťa, rodičia ju prihlásili do športového klubu zameraného na krasokorčuľovanie, ktorý absolvovala cca 3 roky a za ten čas sa naučila niektoré základné figúry. Dodnes jej zostalo pár týchto vedomostí a vždy cez zimu sa chodievajú s celou rodinou na klzisko počas vianočných sviatkov korčuľovať, kedy sa veľmi rada predvádza na ľade a ukazuje, čo sa v detstve naučila. 




👑 ĎALŠIE ZAUJÍMAVOSTI / TRIVIA FAKTY O OC 👑

  • Vyššie bolo spomenuté, že Nita rozpráva španielsky a dôvod toho celého je jednoduchý - polovica jej obrovskej rodiny žije v Európe - v Španielsku. Jej matka Naomi rozpráva plynule španielsky, keďže sa v tejto krajine narodila. Konkrétne v Barcelone a je to polovičná hispánka a polovičná aziatka. Nitina babička z matkinej strany je čistokrvná Španielka, ktorá si našla v mladom veku Japonca a spolu sa neskôr odsťahovali do Japonska, keď sa im narodilo 5 detí. Mnohé z nich sa potom rozhodli do rodnej krajiny svojej matky vrátiť a tak má Nita mnoho tiet, ujov, bratrancov a sesterníc žijúcich v tejto krajine. Zvyšok ich mnohopočetnej rodiny žije v Japonsku. Vďaka dobrým vzťahom sa zvyknú často navštevovať a Nita už pár rázy za svoj život navštívila metropolu Katalánska, odkiaľ pochádza matkina strana celej famílie. Vďaka tomu sa u nich od malička rozprávalo aj po španielky a dievčina spolu s jej malými bratmi si tento jazyk rýchlo a ľahko osvojili, keďže ním rozpráva takmer trištvrtina jej rodiny.
  • Rovnako bolo spomenuté, že Nita má dvoch mladších bratov - Masaru a Mamoru. Obaja chlapci majú osem rokov, no čo nebolo spomenuté, je fakt, že sú to dvojčatá. Jednovaječné, ktoré sú takmer identické. Je veľmi ťažké ich rozlíšiť, pokiaľ človek chlapcov nepozná. Masaru je extrovertnejší, odvážnejší a viac pojašený a Mamoru je tichší a skromnejší. Okrem toho, Masaruovo časté vystrájanie má za následok, že chlapcovi momentálne chýbajú oba predné zuby, čiže akonáhle chlapci otvoria ústa, každý hneď vie, ktorý je ktorý. Nita ich miluje oboch z celého srdca a veľmi dobre s oboma vychádza.
  • Obaja mladší bratia Nity sa narodili s astmou a dýchacími ťažkosťami, čo znamená, že sú aj alergickí na prach a srsť. Z toho dôvodu Nita nikdy nemohla mať doma domáce zvieratko, po akom vždy túžila a jediný domáci miláčik, ktorého kedy mala, bola rybička.
  • Čo sa týka Nity, už vyššie je napísané, že nie je tak stopercentne sebavedomá, ako by mohla pôsobiť. Vlastne, čo sa týka jej tela, dokázala by na ňom vymenovať hneď niekoľko nedostatkov. Za azda najväčší považuje jej postavu - konkrétne krivky. Žiadne totiž nemá, aspoň tak samú seba vníma. Má snáď najmenší obvod hrude z celej triedy, čo ju veľmi často zvykne trápiť. Je rozhodnutá, že akonáhle dovŕši vek dospelosti, pôjde podstúpiť plastickú operáciu - zväčšenie pŕs. Toto sa jej rodičia snažia všemocne vyhovoriť, ale zatiaľ neúspešne.

  • Malé srdiečko na pravej lícnej kosti pod okom, ktoré zdobí jej tvár, je v skutočnosti tetovanie. Veľa ľudí o tom nevie, každý si myslí, že je to make-up, ktorý si dievčina každé ráno maľuje linkou. Ale pravdou je, že na svoje šestnáste narodeniny dostala od rodičov povolenie dať si jedno jediné tetovanie za podmienky, že nebude presahovať veľkosť najmenšej mince. Nemusím snáď ani opisovať, ako moc boli šokovaní, keď sa vrátila domov s tetovaním na tvári. Proste typická Nita...

  • Nita je závislá na dvoch veciach. Vlastne troch: hudba, sociálne siete a nakupovanie. Na sociálnych sieťach dokáže tráviť celé hodiny a jej telefón je plný fotiek či už seba samej, alebo skupinových s jej kamarátmi a rodinou. Postuje takmer non-stop. Či už v škole, počas tréningov alebo dokonca skúšok a aj vtedy, keď už iní ľudia spia. Taktiež sa mnoho rázy vyžíva v stalkovaní ľudí na sociálnych sieťach, i keď je prakticky technický antitalent. 

  • Nita je veľmi dobrá kamarátka s Utsushimi Camie. Od prvého momentu, čo ju uvidela, vedela, že si budú rozumieť. Nie len vďaka ich podobnej povahe ale aj úžasnému štýlu. A Camie si Nitu rovnako obľúbila. Dievčatá si sadli na prvý pohľad a počas celej skúšky o PRO HERO licenciu boli nerozlučná dvojica. Nita vtedy ešte nevedela, že je to v skutočnosti Toga v prestrojení, no po výmene sociálnych kontaktov si s Camie písala aj po skúškach, z čoho bola hnedovláska sprvoti pomerne zmätená, no napokon si Nitu obľúbila a stretli sa niekoľko rázy aj mimo školy a skúšok. Píšu si takmer neustále a dokonca sa kvôli nej Nita zúčastnila opravných skúšok určených pre Bakuga a Todorokiho, i keď tam chodiť nemusela. Votrela sa medzi svojich dvoch spolužiakov iba preto, aby mohla ísť pozrieť svoju 'bestie' zo Shiketsu High - Camie. Nita je jedným z mála ľudí, ktorí rozumejú netypickému slangu, ktorý pri rozprávaní Camie používa.
(Camie s Nitou si robia 'selfie' po skončení jednej z častí opravných skúšok o PRO Hero licenciu, kam ju prišla Nita povzbudiť.)

  • Od prvého školského dňa sa Nita zahľadela do svojho spolužiaka Katsukiho Bakuga. Zaujal ju na prvý pohľad, no to ešte netušila, že aké trápenie ju s ním čaká. Myslela si, že by si ho mohla získať vďaka svojej priateľskej povahe a tomu, že si vždy dala záležať na tom, ako vyzerá a do školy chodila nahodená ako to len šlo, no veľmi sa mýlila. Bakugou sa nezaujímal o veľa vecí okrem toho, ako sa stať čo najlepším v triede a celej škole a v podstate aj na celom svete. A do toho randenie a dievčatá, bohužiaľ, nezapadajú. 

  • Nita bola priam v extáze, keď dostala ponuku na stáž v agentúre Best Jeanistu. Je to totiž jej najobľúbenejší PRO Hero a ona je jeho veľká fanúšička. Okrem iného ju zaujímal aj jeho cit pre módu, štýl a vlastná módna značka. Nechala si od neho poradiť v mnohom ohľadom jej vzhľadu, no keďže Nita sa o seba stará miestami až prehnane, moc na ňom čo kritizovať nemal. Jeanistu si však obľúbila aj ako osobu a za ten čas, čo s ním strávila, si ho obľúbila ešte viac aj kvôli jeho charakteru a v mnohom sa od neho nechala inšpirovať. Aj vďaka nemu sa jej mierne poprehadzoval rebríček hodnôt. Keď bol zranený a neskôr 'zmizol' z diania, veľmi ťažko to niesla. 
(Nita na praxi u Best Jeanistu, ktorý ju nastajloval do svojho typického štýlu - džínsy a uhladené, vyrovnané vlasy - narozdiel od jej spolužiaka Bakuga - Nite sa tento nový vzhľad, ktorý dostala vďaka Jeanistovi moc páčil!)
  • Nita je o rok staršia od väčšiny svojich spolužiakov a je to kvôli tomu, že opakovala ročník. Na U.A. akadémiu nastúpila o rok skôr, ako hlavní hrdinovia, no po pár týždňoch musela štúdium prerušiť kvôli náročnejšej rozsiahlej operácii mandlí, ktorá mala za následok, že po zvyšok školského roka nemohla poriadne používať svoje hlasivky a tým pádom ani qurik. Preto dostala šancu začať prvý ročník odznovu v ďalšom roku. Do 1-A triedy sa pripojila niekoľko týždňov po tom, čo začal školský rok, pretože tie už predošlý rok absolvovala. Preto ani nebola prítomná vtedy, keď U.A. akadémiu v posledných dieloch prvej série anime napadla Liga Villainov.
  • Jej ideálny typ vysnívaného chlapca je Shinsou niekto, kto je vysoký, dobre vyzerá a pôsobí na prvý pohľad mierne zastrašujúco (tzv. "bad boy" štýl). Taktiež sa jej moc páčia chlapci, ktorí majú niečo v hlave, sú inteligentní a vedia to dobre so slovami, keďže sama je jedno veľké trdlo, ktorému občas veci dochádzajú pomalšie. 


  • Nita je veľmi žiarlivá osoba, čo sa prejavuje v jej bežnom živote. Najmä, ak sa do niekoho zahľadí, dokáže žiarliť až neskutočným spôsobom. Ako dôkaz toho je fakt, že kedysi zvykla veľmi dobre vychádzať so svojim spolužiakom Kaminarim. No keď sa zapozerala do istého fialovovlasého mladíka, ktorého mali preradiť do Hero-kurzu a videla ako sa jej blonďavý spolužiak k nemu až moc má, či dokonca s ním až okato začal flirtovať, nedokázala sa cez to len tak preniesť. Kvôli tomu sa pokazilo jej predošlé kamarátstvo s Denkim, keďže na neho nehorázne žiarli a závidí mu, že sa so Shinsom hneď od prvej chvíle dokázal bez problémov baviť. Taktiež kvôli tomu neznáša Monomu Neita z vedľajšej 1-B triedy, ktorý sa tiež pokúšal ukradnúť si pozornosť Hitoshiho pre seba počas spoločných tréningov a súbojov oboch tried. 

(Ak sa niekto čo i len pokúsi dotknúť jej miláčika, tak sa môže pripraviť na Nitin hnev.)


🎶 PLAYLIST, KTORÝ VYSTIHUJE OC 🎶

Keďže moja OC Nita je prakticky celá založená na hudbe a je to jej neoddeliteľná súčasť, myslela som, že by si zaslúžila dostať nejakú theme pesničku, ktorá by ju vystihovala. No keďže Nita miluje hudbu, pesničky, muziku a všetko s ňou spojené a nedokázala som vybrať jednu jedinú konkrétnu pesničku, ktorá by mohla byť jej theme, rozhodla som sa pre ňu vytvoriť celý playlist:




👯‍♀️ 5 kreslených postáv, ku ktorým by sa moja OC dala prirovnať 👯‍♀️

1. USAGI TSUKINO (SAILOR MOON)

Usagi zo Sailor Moon anime je Nitina najobľúbenejšia fiktívna postavička a je to zrejme z toho dôvodu, že sa v nej v mnohom sama vidí. Rovnako ako Usagi, ani Nita neznáša školu a štúdium. Vyžíva sa v spánku a jedle a rada pozerá po chlapcoch. Vo veľa veciach sú si podobné a Nita ju obdivuje za to, že ako sa z malého stredoškolského dievčatka dokáže vždy premeniť na badass hrdinku. Okrem toho si vždy priala mať mačičku, akú mala Usagi a tiež túžila po tom nájsť svojho "Tuxedo Mask" princa na bielom koni, akého si našla Tsukino v anime.



2. CLOVER (TOTALLY SPIES)

Blonďavá Clover z rozprávky Totally Spies o špiónkach stredoškoláčkach, ktoré plnia rôzne tajné misie je známa predovšetkým vďaka svojej excentrickej a bezprostrednej povahe. Vždy sa v každom novom dieli rozprávky zamiluje do iného chlapca a stačí jej pár sekund na to, aby jej niekto kompletne pobláznil hlavu. Okrem toho miluje štýl a módu a zaujíma sa viac o seba ako o svoje okolie, v čom sú si s Nitou dosť podobné. Keď však príde do tuhého, má srdce na správnom mieste a vie sa zachovať tak, ako treba, rovnako ako moja OC.



3. BUBBLES (POWERPUFF GIRLS)

Nita s Bubbles z rozprávky Powerpuff Girls majú spoločné veľa. Nielen, že sa na seba podobajú, ale aj povahovo sú si dosť podobné. Nita je rovnako rozkošná ako spomínaná blonďavá postavička s dvoma copíkmi a ak je niečo, v čom sú s Bubbles rovnaké, je to fakt, že sú obe uplakané a precitlivelé dievčatká, ktoré pôsobia krehko, ale ak ich niekto naštve, dokážu rozpútať hotovú prírodnú katastrofu.



4. RAPUNZEL /Zlatoválska/ (TANGLED)

Zlatovláska z rozprávky Na Vlásku (Tangled) je Nitinou najobľúbenejšou Disney princeznou, v ktorej sa tiež v mnohom vidí. So Zlatovláskou majú nie len spoločný vzhľad (veľké zelené oči, dlhé blond vlasy), ale aj povahu. Obe sú pojašené, ľahko sa pre niečo nadchnú, baví ich veľa vecí no spev snáď najviac zo všetkých a obe majú zázračné schopnosti spojené s ich hlasom. Obe dievčatá sú tiež obrovský snílkovia a príliš dôverčivé voči ostatným ľuďom, čo im občas komplikuje život. 



5. JIGGLYPUFF (POKÉMON)

K tomuto sa snáď ani netreba vyjadrovať. Nita je rovnako ako Jigglipuff z Pokémonov ružová, rozkošná a spieva. 



Tak, to by z článku o mojej OC Nite asi tak všetko.  Viem, že Nita zrejme nie je tak zaujímavá, výnimočná a badass ako iné BNHA OC, v podstate je to skôr taká obyčajná teenagerka, ktorá ma jedinú vec - spev - ktorou môže zaujať a snaží sa to kompenzovať tým, že sa stará o svoj vzhľad. Náročky som svojej OC dala nezaujímavé, šťastné detstvo aj minulosť. Občas treba aj také postavy na odľahčenie, no nie? Snáď sa vám aj tak aspoň trochu páči, lebo ja ju úplne milujem ♥ 

Dúfam, že sa vám článok páčil a budem moc rada za akékoľvek reakcie :))

2 komentáre:

  1. Tvoja Nita je strašne sladká a je super, že po obvyklých chladných kráľovnách alebo OC plachych tu má e takýto živel :) veľmi dobre sa na ňu píše a je fakt nádherná ♥️ úplne si ju vyšperkovala do najmenších detailov. Takéto články sú super, ty si proste perfekcionistka v tomto 😁

    Petrika.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jsem neřád, který to má projeté několikrát a ani jednou ti tu nezanechal nějaký komentář, ale jsem ráda, že jsme počkala a ta jsi to měla šanci, ještě vylepšit o spoustu smajlíků a nových obrázků! ♥
    Nita je naprosto dokonalá ... ♥

    OdpovedaťOdstrániť