.





.

| | | | |

nedeľa 17. januára 2016

"H" pre Elyrose

Neuveriteľné, ale po veľmi dlhom čase mi opäť niekto zadal písmenko do Alphabet Meme. Tento raz to bola Elyrose, ktorej touto cestou ďakujem za písmeno. Nie som si istá, či sa niekto z vás už s Alphabet Meme stretol. Tento fenomén bol obľúbený na blogoch v tom čase, keď som začínala blogovať, odvtedy som ho však už nikde nevidela. Doposiaľ som vyplnila sedem zadaných písmeniek, ktoré som dostala od kočiek z blogu a myslela som, že už nikto toto meme neobjaví, no Ely sa to predsa len podarilo a tak teraz vypĺňam písmenko aj pre ňu. Elyrose ma požiadala o písmeno "H", takže tu máme ďalší príspevok do rubriky s Aphabet Meme - H pre ELYROSE. Snáď sa vám to bude páčiť a ak máte niekto chuť, pokojne sa zapojte, pridajte si Alphabet Meme aj na váš blog, alebo mi zadajte nejaké to písmenko aj vy, už zostávajú iba dve voľné! :)
  • Hokej - čo povedať o hokeji? Ak niekto sleduje tento blog dlhšie, tak vie, že tento šport patrí k mojim najobľúbenejším veciam na svete. Nájdete tu viacero článkov, v ktorých popisujem svoju lásku k hokeju a NHL vo všeobecnosti, aj čo sa hokejistov týka. Okrem toho mám dokonca aj rozpísanú fanfikciu na jedného z NHL hráčov (Jordan Eberle), takže si viete asi predstaviť, že jak moc veľa fangirl, čo sa tohto športu týka, v skutočnosti som. Nedokážem ani slovami popísať, že čo pre mňa hokej znamená a prečo ho mám rada. Fanúšikovia vedia svoje - aký je to pocit mať svoj milovaný tím a prežívať s ním všetky víťazstvá aj porážky. A nemusím hádam ani spomínať, že vždy, keď idú Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji, alebo zimné olympijské hry, tak som vo svojim živle :D
  • Hudba - hudba je niečo, čo ma sprevádza snáď na každom kroku života. Nie som sama, čo by si život bez niečoho ako je hudba a pesničky, nedokázala ani len predstaviť. Hudbu počúvam neustále - vždy a všade, doma, pred písaním, niekedy aj počas spania, pri varení, upratovaní, počas cesty do školy/zo školy, v autobuse, na zástavke, v obchode a niekedy som dokonca zvykla aj na prednáške :D Hudba ma inšpiruje, posilňuje, dodáva mi pozitívnu energiu, inokedy ma zase rozcíti, prinúti ma premýšľať a cítiť a neraz ma aj dojme. Počas počúvania sa mi v hlave roja myšlienky a nápady na svoje poviedky, vždy si urobím pred písaním nejaký playlist k fanfikcii a to ma potom inšpiruje písať. Či už sú to úžasné lyrics alebo tóny, na svojich milovaných pesničkách som závislá a dokážem ich počúvať dookola veľmi, veľmi dlhý čas :)
  • Horálky - priznám sa, že osobne nemám sladkosti až tak moc rada, skôr preferujem slanšie snack-y, ale čo sa týka Horálok, tak tie si nedokážem vynachváliť. Podľa mňa je to najlepšia slovenská sladkosť, akú kedy kto vymyslel. Hoci z keksíkov v čokoláde a s orieškovou náplňou existuje nekonečné množstvo druhov, Horálky sú len jedny. A sú podľa môjho skormného názoru najlepšie :)
  • Harry Potter - fandom, ktorý ovplyvnil snáď každého z nás. Za seba môžem vyhlásiť, že mi čiastočne zmenil život. Vďaka tomuto fandomu som spoznala veľmia veľa úžasných ľudí a vlastne som sa dostala aj k samotnému blogovaniu. Harry Potter je proste láska na celý život - keď raz do tohto fandomu vstúpite, už navždy budete Potterhead. Či už knihy, filmy, alebo fanfikcie - tento fandom je obrovský a všetci jeho členovia sú úplne skvelí, sme všetci jedna veľká rodina ^^
  • Hádes - je to grécky boh podsvätia, brat Dia a Poseidona a čiastočne zrejme jedna z mojich najobľúbenejších postáv z mytológie. Jeho príbeh aj s Persefonou mi učaroval, vždy ma viac-menej fascinoval a Hádes x Persefona sú snáď môj najobľúbenejší pár z mytológie. Čítala som o nich už viacero kníh, videla veľa obrázkov/fanarotv a aj nejaké tie fanfikcie a ich story je naozaj dojímavá a svojim spôsobom romantická (i keď niekto by mohol povedať, že sa odvíja od štokholmského syndrómu).
  • Hubová polievka - biela hubová vianočná polievka je jedno z mojich najobľúbenejších jedál vôbec. Hoci polievky nemám až tak moc v láske - hríbovú milujem a každý rok sa na ňu nesmierne moc teším, keď ju robíme na štedrú večeru. Nesmie chýbať ani jedny Vianoce, bez nej by som si ich už asi ani nevedela predstaviť. A to, že ju robíme iba pri tejto špeciálnej príležitosti v roku, ju robí ešte vzácnejšiu a vždy sa jej ešte viac neviem dočkať.
  • Hady - sú zvieratá, ktoré ma odjakživa desili priam na smrť. Ale vážne, mám panickú hrôzu z hadov a je úplne jedno, či je to obrovská anakonda, alebo malý červík. Nie, že by mi boli odporní, proste sa ich nesmierne moc bojím. Už odmlaička. Vždy, keď som náhodou nejakého zazrela, tak som dostala záchvat hrôzy. Ani keď sú odo mňa oddelení za sklom, nemám dobrý pocit. V ZOO vo viváriu omnoho radšej obdivujem rybičky, prípadne ešte jašterice, ale nie tieto plazivé tvory. Sú pre mňa skrátka až moc desivé i keď chápem, že aj to sú krásne zvieratá a veľa ľudí ich miluje a chová doma ako domácich miláčikov. Ja by som niečo také nikdy nezvládla.
  • Hry - či už počítačové, alebo stolné, prípadne také, ktoré sme si ako krpci vymysleli sami. Hry sú skvelé, úžasné, zábavné a myslím, že vôbec nejde o márnenie nášho času. Posiluju rozum a reflexy a myslenie a každý sa občas rád vráti do detských čias a vypne. Či už sú to PC herné tituly, ktorých je naozaj neúrekom a mnohé z nich mám rada, alebo také staré známe Aktivity, prípadne Hady a rebríky - nikdy niečim takým nepohrdnem. A to ani nebudem spomínať staré dobré Človeče nehnevaj sa :)
  • História - možno som vám to už niekedy spomínala, no naozaj ma nesmierne moc fascinuje história. Všetličo možné, čo sa udialo, je to skutočne zaujímavé. Dejepis vždy patril k mojim obľúbeným predmetom a rada sa v takýchto veciach vŕtam, skúmam, že čo bolo a prečo to bolo a ako sa to stalo. Neraz sa pristihnem, ako si na wikipedii čítam o historických udalostiach, osobnostiach, kráľovských rodoch a podobne. Historické sierály ako Black Sails, Reign či Tudorovci patria k mojim najobľúbenejším a možno aj preto som si tak obľúbila hernú sériu Assassin's Creed - nakoľko sa v nej hráč vydáva do rôznych historických období. Okrem toho sa vo svojich poviedkach rada venujem tejto téme, píšem veci, ktoré sa odohrávajú v minulosti, nesmierne ma to baví. Škoda, že nemám stroj času, veľmi rada by som sa šla osobne pozrieť do minulosti - navštíviť moje obľúbené doby v histórii ľudstva. Je to tak - Farah je history freak :D
  • Hviezdy - je to niečo fascinujúce a magické zároveň. Milujem hviezdy, súhvezdia, hviezdnatú nočnú oblohu, dokázala by som sa na ňu dívať do nekonečna. Tá predstava, že je vo vesmíre toľko hviezd, z ktorých každá má svoju vlastnú sústavu a existuje dokonca niekoľko takýchto obrovských zoskupení - galaxií, je úplne na neuverenie. Vesmír je tak obrovský a nádherný a neprebádaný. Preto mi nikdy nikto nevyvráti, že sme v ňom sami :) Orem toho, že je Farah history freak, je aj science freak :D veci okolo hviezd a astronómie a vesmíru ma tiež moc zaujímajú, sci-fi filmový žáner patrí k mojim najobľúbenejším :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára