.





.

| | | | |

sobota 14. júla 2007

Sosana: Kapitola prvá

Ahojte baburiatka! x_x
Mám tu pre vás konečne novú kapitolu. Ale nie k Opustenej ani k nejakej mojej fanfiction, ale k poviedke Sosana. Možno ste na ňu už aj tak trochu zabudli. Ak si chcete prečítať aj prolog, tak ho nájdete v rozcestníku kapitoloviek. Pepo napísal kapitolu už dávnejšie, ale ja som sa až dnes dokopala k tomu, aby som ju konečne zverejnila ^^
Nezabudnite komentovať a prajem pri čítaní príjemnú zábavu. n_n

.:: Kapitola prvá- Fákt sťatá! ::.

Ako som už spomenul, Sosana bola nútená emigrovať. A pýtate sa kam? Tam, kam lietadlo (do ktorého mala práve nastúpiť) dopadne. Ale sosanin batoh neobsahoval iba pašovaný alkohol, ale aj jej anorektické dvojča.

Bola to Anna Mária Kožena Foršabršulová, skrátene Koženka. Narozdiel od svojho jednovaječného dvojčaťa bola vychrtlá, vždy slizká magnátka z luxusnými psími dečkami. Odmalička túžila po tom, aby sa stala celosvetovým vodcom hotdogového priemyslu. Taktiež mala predstavy o utopickom (pre niekoho distopickom) svete, ktorý by bol plný tofu-hotdogov pre vegetariánov a mäsitých hotdogov pre ostatných. V tomto svete by boli dentálne nite nedostatkovým tovarom a ona by na nich zbohatla, nakoľko by bola jediným dodavateľom.

Sosana sa po 32 pádoch konečne vtrepala do lietadla. Vďaka tomu Koženkino anorektické telo utrpelo mierne fraktúry a otras mozgu. Leteli do tej doby, než sa Sosana pokúsila zoznámiť sa s pilotom a pripiť si s ním na štastný let. No potom čo Sosana strávila 12 minút v kokpite sa letuška pýtala, či medzi cestujúcimi nie je doktor a po ďalších 3 minútach sa spýtala, či medzi cestujúcimi nieje pilot.

Úlohy s lietadlom pristáť sa ujala Sosana, ktorá mala s vyrovnávaním rovnováhy dostatočné skúsenosti. Žiaľ bohu, sa to nedá povedať o jej zmysle pre orientáciu a tak namiesto Konga, pristáli v Londýne.

Sosana z batohu vitiaha polomrtvú Koženku a chystala jej dať resuscitáciu, no vďaka jej dychu páchnucom po pálenke a nejakom úbohom, rozkladajúcom sa zvieratku, Koženka nadskočila a bežala niekam do neznáma. Sosane to nevadio, pretože sa musela zoznámiť s novým prostredím, takže bolo nutné násť najzásadnejšie miesto- bar.

Netušila, čo ju tu čaká, ale mala predtuchu, že sa všetko na dobré obráti (človek pod vplivom alkoholu navymýšla rôzne kraviny). Netrvalo to dlho a už mala nového priateľa, a to nedopitú fľašu vína, válajúcu sa na ceste. Posilnená týmto životabudičom sa Sosana vydala brázdiť ulice Londýna.
Vtom uvidela niečo, čo si okamžite zamilovala. Vedela, že to je láska na prvý pohľad, s ktorou chce stráviť zvyšok života. A to bolo aj jej snom. No narozdiel od sna, potom, čo sa Sosana spamätala, neprišla kocovina, ale rozsvietenie neonového nápisu:

***RUMBA BAR***


Toto je podnik, po ktorom túžila a vedela, že ceny alkoholických nápojov nie sú a ani nebudú nikdy tak nízké. Vtrhla dnu, no to čo videla, otriaslo jej holubmi odzobaným životom už natrvalo.

To be continue...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára