.





.

| | | | |

nedeľa 1. novembra 2015

Fanfiction: Bittersweet Tragedy [Arno Victor Dorian x OC] Assassin's Creed Unity fanfic


Assassin's Creed Unity fanfiction

Arno Victor Dorian x OC


~

Predstavujem vám svoju novú a v poradí druhú kapitolovú poviedku na PC hernu sériu Assassin's Creed. Tento raz som sa rozhodla písať fanfikciu na 5. pokračovanie tejto série - Assassin's Creed Unity a hlavným hrdinom, ktorého príbeh v nej budem rozoberať, je Arno Victor Dorian (odporúčam prečítať článok o Arnovi, aby ste získali lepšiu predstavu o postave, jeho príbehu a charaktere). Je to len taká "oddychovka", ktorá nebude mať veľa kapitol a budem sa snažiť príbeh dokončiť čo najskôr. Nápad na túto fanfikciu som dostala už dávno a múza a nutkanie začať ju psíať sa dostavilo spolu s tým, že momentálne prežívam veľké prechovávanie sympatií k Arnovi, nakoľko som pred nedávnom opäť pozerala rôzne videá a čítala pár zaujímavých vecí s ním.

Poviedka sa bude ako už zvyčajne držať originálu, ako najviac to pôjde. Okrem toho však bude spadať do mierneho alternative universe - konkrétne tu bude jedna odchýlka od canonu - Élise (Arnova milá z originál Unity hry) zomrie skôr, ako sa tomu stane v hre, takže na začiatku deja v poviedke už je Arno nejaký ten čas sám a truchlí nad stratou svojej milej. Okrem tejto drobnosti bude všetko prevažne rovnaké, ako to bolo v predlohe - čiže dej sa bude stritkne držať dejovej línie hry. Dúfam, že sa mi Arnov charakter podarí aspoň čiastočne vystihnúť a i keď hru Assassin's Creed Unity nepoznáte, tak i napriek tomu dáte tejto fanfikcii šancu. Nemusíte príbeh alebo hru Assassin's Creed poznať, aby ste pochopili dej a boli schopní porozumieť poviedke, ale pre lepšiu orientáciu odporúčam pozrieť tento článok o Arnovi. Pevne verím, že si aj táto poviedka nájde svojich čitateľov, ak sa vám páčili diela, ktoré som vydala doteraz, myslím, že aj toto by mohlo byť pre vás vcelku zaujímavé (a Arno je okrem toho ešte aj strašne moc fešný a príťažlivý PC herný hrdina :>).

Všetky postavy - okrem mojich vlastných OC - a miesta, ktoré sú použité v tejto fanfikcii, sú majetkom Ubisoftu a ja si na ne nevyhradzujem právo. Táto poviedka nebola pisaná za cieľom nadobudnutia finančnej odmeny. Moje vlastné OC patria mne a preto by som bola rada, keby ste ich nikto nevydával za svoje, za pochopenie ďakujem.


Poviedka Bittersweet Tragedy - vznikla v novembri 2015

* * *

~ venované všetkým, ktorým sa zapáčil asasín Arno Victor Dorian

* * *

Upozornenie: poviedka obsahuje spoilery z hry Assassin's Creed Unity [2014]
Obsah je nevhodný pre maloletých čitateľov (prístupnosť - 15+).





* * *

U n i t é

Indivisibilité de la République

L i b e r t é

É g a l i t é

F r a t e r n i t é

Ou la mort

[ sloboda, rovnosť, bratstvo]

- The French Revolution (1789 - 1799)

* * *



* * *

t r a i l e r



There's a room where the light won't find you
Holding hands while the walls come tumbling down
When they do I'll be right behind you

So glad we've almost made it
So sad we had to fade it

Everybody wants to rule the world

* * *




"The world suffers a lot.
Not because of the violence of bad people.
But because of the silence of the good people."

Napoléon Bonaparté, 1792 .......


I N F O


Názov: Bittersweet Tragedy

Fandom: Assassin's Creed Unity

Hlavné postavy: OC [Valérie LeClerc] | Arno Victor Dorian

Vedľajšie postavy: OC [Honoré LeClerc] | Napoléon Bonaparté | Marques de Sade | Thomas Germain

Žáner: romantika | tragédia | vojnové | akčné | dráma | historické

Čas deja: 18. storočie | francúzska revolúcia | roky 1789 - 1794

Miesto deja: Paríž | Francúzske kráľovstvo

Dej: Revolúcia bola to, čo skrížilo cesty ich oboch a niekde tam, v strede na križovatke našli jeden druhého. Sloboda, rovnosť, bratstvo. Paríž bol ich centrom - bojovali za spravodlivosť, bojovali za rovnosť, no popri svojom vlastnom boji stratili samých seba, odhodili zábrany, stali sa z nich zvieratá, nhľadiac na nikoho a nič. Stali sa nepriateľmi samí sebe - celému ľudstvu. Tragédia bolo to, čo pretkávalo ich osudy už od narodenia. Večne nad nimi visel tieň nebezpečenstva, tí, ktorí stratili veľa, boli ochotní obetovať všetko. Keď už nič nemáte, nemáte ani o čo prísť. Ale i v tejto dobe nepokoja - v dobe revolúcie bijú srdcia a niektoré si nájdu rovnaký rytmus. Aj v období temna sa môžu zaceliť staré rany, aj počas nepokojov môže človek nájsť pokoj u toho druhého.

Stav: rozpísané | ongoing

Rozsah: prológ + 5 kapitol + epilóg

Prístupnosť: 15+

Varovanie: krv, násilie, smrť/tragédia, nevhodné scény pre maloletých

Beta-reader: n/a

Soundtrack: Everybody Wants to Rule the World - by Lorde | My Immortal - Evanescence |

~





+


K A P I T O L A . 2

K A P I T O L A . 3

K A P I T O L A . 4

K A P I T O L A . 5

+

E P I L Ó G

~




Arno Victor Dorian
- (rod. 1768, Versailles, Francúzske kráľovstvo) - Arno stratil úplne všetko. Svoju rodinu, lásku svojho života Élise a takmer aj seba samého. Bolo to bratstvo asasínov, ktoré mu dalo opäť poslanie, stretená chuť sa ťažko hľadá, no v dobe vojny, v dobe revolúcie musí človek bojovať, nie len za seba ale najmä sám so sebou. A on bojoval, bol pripravený slúžiť ľudu, biť sa za dobrú vec, za spravodlivosť. V minulosti stratil oboch rodičov, človeka, ktorý sa ho ujal a bol mu takmer vlastným otcom a z jeho smrti bol obvinený a väznený v Bastille. Po útoku na Bastilu (1789) ušiel a pridal sa k francúzskemu rádu asasínov, kde pôsobil v ich službách. Jeho hlavnou motiváciou bola pomsta - zabiť človeka, ktorý mal na svedomí smrť muža, ktorý sa ho ako malého ujal. Do jeho života však prišla ďalšia tragédia, keď stratil aj svoju milovanú Élise de la Serre, ktorú poznal od detstva. Zdrvený, no jeho chuť po pomste neutíchla, práve naopak - znásobila sa, pridáva sa k tým, ktorý žijú a bojujú v revolúcii.


Valérie LeClerc
- (rod. 1772, Paríž, Franúczske kráľovstvo) - Valérie je mladá francúzska dievčina, ktorá sa narodila do chudobnej meštianskej rodiny v Paríži. O rodičov prišla ešte v mladom veku a jediný rodinný príslušník, ktorý jej zostal, je jej starý otec Honoré LeClerc. Valérie so svojim starým otcom vlastnia malú rodinnú pekáreň v srdci Paríža, no čoraz vzostupujúca revolúcia a nepokoj spôsobujú, že žiť v Paríži je stále ťažšie, každým jedným dňom. Dievčina je veľmi zručná, šikovná a usilovná, no i napriek tak mladému veku má oči otvorené, nie je naivná, vie, čo sa okolo nej deje, aká je situácia kritická. Nezostáva jej nič iné, len sa modliť, aby tieto zlé, bohom-zabudnuté časy prešli, jediné, po čom túži, je aby so svojim starým otcom žili v pokoji a šťastne, hoc aj skromne. I napriek veľkému zmyslu pre spravodlivosť zastáva názor, že rovnosť a sloboa získané násilím a prelievaním krvi nemajú zmysel.



Honoré LeClerc
- bol starým otcom Valérie, ktorý prišiel o celú svoju rodinu a jediné, čo mu zostalo, bola jeho vnučka a ich rodinná pekáreň. Jeho rodina nikdy nebola bohatá, no pekáreň im stačila na to, aby dokázali všetci vyžiť. Počas vrcholiacej revolúcie sa však dejú veci, ktorým sa nedá predísť a hoci on so svojou vnučkou patria do sorty francúzskeho ľudu, ktorý je bez práv a utláčaný, nikdy necítil potrebu pridať sa k násilným rebelantom a bojovať za rovnosť. Najdôležitejšia pre neho je jeho Valérie, pretože majú iba jeden druhého.




Napoléon Bonaparté
- "Malý, veľký cisár" - narodil sa na Korzike a už od mala bol vynikajúcim vojakom s výnimočnými vodcovskými a strategickými schopnosťami. Z histórie sú známe jeho obrovské úspechy a aj to, že sa stal cisárom - Nepoleonom I vďaka tomu, že dokázal využiť nepokojnú situáciu vo Franúczsku v svoj prospech. Do príbehu vstupuje počas vrcholiacej revolúcie, stretáva sa s asasínom Arnom Dorianom a stávajú sa z nich spojenci. Po tom, čo Arno pomôže Napoleonovi uniknúť v krízovej situácii, vytvorí sa medzi nimi vzájomná dôvera a rešpekt, ktoré pretrvávajú dlho. Napoléon sa radí medzi Arnových spojencov, ktorých si v Paríži počas svojho pôsobenia získal.



Marquis de Sade
- vlastným menom Donatien Alphonse Francois - bol kontroverzný a zvrhlý spisovateľ, francúszky aristokrat a revolučne zmýšľajúci politik, ktorý bol známy pre svoje anarchistické zmýšľanie, ktoré hlásalo absolútnu slobodu. Nebál sa vyjadriť akékoľvek myšlienky a do dejín sa zapísal svojimi oplzlými a šokujúcimi milostnými a sexuálnymi románmi. Bol väznený v Bastille za svoje revolúčne a v tej dobe neprípustné myšlienky a po tom, čo sa mu podarilo dostať sa na slobodu, sa spoznal s asasínom Arnom Dorianom. Arno a Marquis de Sade mali relatívne priateľský vzťah a istý čas pôsobili ako spojenci - de Sade bol akýmsi zdrojom informácií pre asasína.



Francois-Thomas Germain
- pochádzal z Francúzska a pôsobil ako kováč a výrobca šperkov/zbraní. Dlhší čas slúžil pod grand-majstrom templárov Francoisovi de la Serre (Arnovom adoptívnom otcovi, ktorý sa ho po smrti jeho reálneho otca ujal), no zradil ho a vymyslel plán na jeho odstránenie. Po smrti Francoisa de la Serre sa sám sta grand-majstrom templárov. Arno sa zaprisahal, že smrť svojho nevlastného otca pomstí, no pri honbe za Germainom prišiel o Élise. Nevzdal sa však a dopredu ho stále ženie vidina pomsty Germainovi a očistenie francúzskeho kráľovstva od templára, akým Germain bol.




~

Ďakujem všetkým za prečítanie a feedback.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára