.





.

| | | | |

nedeľa 17. mája 2015

Edmonton Oilers

Možno si poviete, že nie som úplne kompletná, keď opäť raz na svojom blogu rozbieham novú fanfikciu. Ale viete vy, čo? Nepomôžem si, keď to raz ide, tak to ide a musím sa s vami aj o toto "dielo" podeliť. Začala som ho totiž písať zhruba pred 3 - 4 rokmi a po veľmi dlhej dobe som sa k nemu opäť rozhodla vrátiť. Poviedku som mala zverejnenú aj na svojom druhom blogu, no nevkročila mi tam ani noha, takže ju nikto nečítal. Ani neviem, čo ma vlastne viedlo k tomu, aby som svoju fanfikciu s názvom Edmonton Oilers uverejnila aj tu. Možno to, že ma znova prepadla Oilers mánia, keďže Jordan a Taylor momentálne bojujú za Kanadu na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji. A ešte sa musím pochváliť - konečne som ich (svojich milovaných hokejistov z NHL) videla hrať naživo v Prahe. Ešte teraz som z toho stále mimo (♥).

To, že Farah je veľkou fanúšičkou hokeja, NHL a hlavne hokejistov, už zrejme dávno väčšina z vás vie. Ale viete aj o tom, že niekedy zvyknem po nociach tajne písať fanfikcie na mojich milovaných NHL hráčov? Myslíte, že je to šialené alebo uletené? Alebo možno odveci? Prezradím vám tajomstvo - fanfikcie na NHL hráčov vôbec nie sú rarita, práve naopak! Na internete ich existujú tisícky a ja ich mám už za svoj fanúšikovský život prečítaných viac než dosť. Preto bolo len otázkou času, kým sa rozhodnem napísať na mojich obľúbených hokejistov niečo vlastné. A prvý si to odniesol Kanaďan Jordan Eberle z NHL tímu Edmonton Oilers. Poviedka nesie rovnaký názov ako jeho NHL tím.

Jordan je jeden z mojich najobľúbenejších hráčov NHL vôbec a preto bude hlavnou postavou v tejto poviedke práve on. Píšem ju na jeho počesť a taktiež na počesť jeho narodenín - 15. mája oslávil 25 rokov a dúfajme, že sa mu konečne des podar to zlato s Tímom Kanady na majstrovstvách vybojovať. Dovoľte mi teda, aby som vám predstavila moju staro-novú, vám doteraz neznámu a na mojom blogu historicky prvý raz zverejnenú NHL fanfikciu s názvom Edmonton Oilers.

* * *




* * *

Edmonton Oilers je hokejový klub NHL (Národná hokejová liga) sídliaci v Edmontone, hlavnom meste kanadskej provincie Alberta. Tím Edmonton Oilers hrá v Severozápadnej divízii Západnej konferencie. Je päťnásobný víťaz Stanley Cupu v rokoch 1984, 1985, 1987, 1988 a 1990.

- Wikipedia.com -



* * *



'Vyzeralo to tak, že tieto jesenné prázdniny okrem učenia sa a brigády nič iné nezažijem. Opak bol však pravdou. Osud mi prichystal nezabudnuteľný zvyšok semestra, ktorý zmenilo celý môj život. A to radikálne. Stretla som totiž profesionálnych NHL hokejistov, ktorí hrajú za Edmonton Oilers a nič už nikdy nebolo také isté, ako pred tým. Zistila som, že aj profesionálni športovci sú ľudia ako my ostatní a že sláva môže má viacero stránok a nie každá z nich môže byť prijemná. Ako som to všetko zvládla? To sa dozviete, ak si prečítate môj príbeh.' (Amélia)

* * *



When you love a hockey player, you are safe, because he's a keeper...

* * *

She liked him. Not only because of his skill, his fame or his money. She loved the fire in his heart and ice in his cold veins when he stood on the ice.

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/1e/35/54/1e3554555a5a0fc024a68cc005ad526d.jpg



* * *

P O V I E D K A





* * *




Názov: Edmonton Oilers

Fandom: NHL | Edmonton Oilers | hockey fanfic

Žáner: romantika | športové | dráma | napätie

Postavy: Amélia /Amy/ Powell (OC) | Jordan Eberle | Ryan Nugent-Hopkins | Taylor Hall | iné

Čas diania: súčasnosť | NHL sezóna 2013/2014

Miesto diania: Edmonton | Alebrta | Kanada

Dej: Amélia 'Amy' Powellová by sa rozhodne dala označiť za úplne obyčajné priemeré dievča z davu. Ak by ste ju stretli na ulici, zrejme by ste jej nevenovali viac pozornosti ako ostatným. Áno, Amy mala brigádu, bola čerstvo-prijatou študentkou na univerzite (dokonca sa jej podarilo dostať na vysnívaný odbor - filmárina), ale okrem toho nebola ničím výnimočná. Žila si svoj obyčajný každodenný život už devätnásť rokov v rodnom meste Edmonton v provincii Alberta v Kanade. A, hlavne, nikdy sa nezaujímala o hokej, hoci bola rodená Kanaďanka. Cez jesenné prázdniny brigádovala v miestnych potravinách, zatiaľ čo všetky jej ostatné spolužiačky si užívali voľno. Amy však nemala nič lepšie na robote a hoci vo svojej práci umierala nudou, vždy to bolo lepšie ako sedieť doma a nič nerobiť. Keď už si myslela, že ju cez prázdniny nič zaujímavé nestretne, dostali sa jej zhodou okolností lístky na NHL zápas domáceho tímu Edmonton Oilers. Amy nejavila nikdy o hokej žiaden extra záujem, hoci prevažná časť obyvateľov mesta, v ktorom sa narodila, ním žila. Lístky zadarmo by však bola škoda nevyužiť a tak sa Amy ocitla v Rexal Palace aréne - domove Oilers a okúsila aké to je zúčastniť sa NHL zápasu naživo. To však ešte netušila, že jej prítomnosť spustí reťazovú reakciu, ktorá ovplyvní nie len jednu z najväčších hviezd Oilers - Jordana Eberleho, ale vo svojej podstate aj celý tím.

Počet kapitol: odhadovaná dĺžka je cca 26 - 29 kapitol

Stav: rozpracovaná | nedokončená

Prístupnosť: 13+

Beta-reader: žiaden

Poznámka: Poviedka je písaná v štýle P.O.P (Point of view), teda ja-rozprávanie a jednotlivé uhly pohľadom sa menia medzi hlavnými postavami. Hoci sa v poviedky vyskytujú reálne osobnosti z NHL, všetko, čo sa udeje je čistá fikcia a ich mená, vzhľad a charaktery sú iba prepožičané. Všetko ostatné je vymyslené.















* * *

Amélia Powellová
- Amy - ako ju všetci z jej známych a rodinných príslušníkov volajú je 19-ročná študentka, ktorá čoskoro oslávi svoje 20.-te narodeniny. Rozhodla sa počas štúdia na univerzite trochu si privyrobiť a tak miesto toho, aby si užívala voľna počas jesenných prázdnin, trávi svoj čas na brigádnických prácach v supermarkete. Dievčina celý život strávila vo svojom rodnom meste v Edmontone v provincii Alberta v Kanade. Amy je kreatívna duša, ktorá sa úspešne dostala na univerzitu študovať svoj vysnívaný odbor - režisérstvo a točenie filmu. Filmárina ju baví, hoci sa stále ešte hľadá. Jej život nie je doposiaľ ničím zaujímavý a dievčina sa nelíši od svojich ostatných rovesníčok. Práca v nudnom supermarkete ju ubíja a pesimisticky si myslí, že počas voľna už nič zvláštne nezažije. Opak je však pravdou, keď sa k nej úplnou náhodou dostanú v práci lístky na zápas miestneho hokejového zbožňovaného tímu - Edmonton Oislers. Sama netuší ako a dostáva sa do sveta plného NHL hráčov, zápasov a akcií, o ktorých sa jej ani omylom nesnívalo.

 


 

________________________________________________________________


Jordan Eberle
- prezývajú ho Ebs, má 23 rokov a spolu so svojimi kolegami z edmontonskej "kid-line" sú miláčikovia všetkých NHL fanúšikov Oilers. Jordan sa pôvodne narodil v Regine v Kanade a ako mladého ho draftoval NHL tím Edmonton Oilers, kde hrá s číslom 14 na chrbte v hviezdnom útoku. Spolu so svojim kolegom Taylorom Hallom, ktorý je zároveň jeho spolubývajúci si užívajú všetko, čo môže slávny NHL hráč mať - peniaze, slávu a to, že môžu robiť prácu, ktorú úplne najviac z celého srdca milujú. Ebs však s jeho spoluhráčmi neprežíva práve najlepšie časy - Edmontonským hokejistom sa už niekoľko sezón nedarí a stále sa nemôžu prebojovať do vytúžených playoffs. Všetko sa však zmení, keď na jeho zápas príde pozrieť neznáme a zvláštne dievča, ktoré spôsobí, že sa jeho schopnosti zlepšia zakaždým, keď je nablízku. Môže to znieť bláznivo, no Jordan verí, že vďaka nej môžu Oilers znovu siahať na tie najvyššie priečky v NHL. Čo však nechcel, o dievčinu začne mať viac ako čisto profesionálny záujem a zistí, že neúprimnosť sa nie vždy vypláca.



_________________________________________________________________

Ryan Nugent-Hopkins
- prezývaný aj Nuge - je ďalším z hviezdnych útočníkov Edmontonu. Hoci má iba 20 rokov, už teraz je z neho veľká hviezda a jedným z najšikovnejších mladých hráčov súčasnosti. Draftovaný bol ako top hráč z prvého miesta v prvom kole a predstavuje obrovskú nádej Oilers do budúcnosti. Nuge je jednotka draftu, čiže mladý nováčik s najlepším skóre, ktorý draftoval Edmonton v prvom kole ako jasnú voľbu. Na chrbte nosí 93-ku a hrá v povestnej edmontonskej kid-line plnej mladých a šikovných chlapcov.Tiež mu neunikne pozornosť novej dievčiny na ich zápasoch a ani to, že jeho spoluhráč Jordan sa o ňu až príliš zaujíma. Najprv Eberleho bláznivej teórii o tom, že sa im darí vďaka nej neverí, no keď sa začne v jej prítomnosti dariť aj jemu samému, priznáva, že na ich novej fanúšičke predsa len niečo bude. Snaží sa prispieť k tomu, aby ich hry navštevovala čo najčastejšie a pomaly sa mu to začne vymykať spod kontroly.

 


 

__________________________________________________________________


Taylor Hall
- Hallsy (ako ho všetci ostatní volajú) bol už spomínaný v súvislosti s edmonstonskou kid-line, ktorú sám tvorí. Korčuľuje s číslom 4 na svojom chrbte a vybraný do NHL tímu bol medzi najlepšími nováčikmi sezóny. Hall je taktiež jedným z hviezdnych a nádejných mladých hráčov Edmontonu, ktorý zdieľa jeden byt spolu so svojim kolegom Jordanom Eberlem. Obaja sú veľmi dobrí priatelia, tvoria takmer nerozlučné duo a môžu sa tešiť veľkému množstvu fanúšikov, najmä čo sa ženského pohlavia týka. Hall je milovaný svojimi fanúšikmi, no menej obľúbený fanúšikovskov základňou iných tímov, keďže neraz narobil protihráčom viaceré problémy svojimi šikovnými hokejovými schopnosťami. Je o ňom známe, že je možno až príliš bezstarostný vymetač barov, no snaží sa užívať si život, ktorý mu to, že je jednou z veľkých NHL osobností ponúka, čo mu nie je možné zazlievať. Blonďavý, modrooký, bohatý a slávny - niet sa čomu diviť, že o ženy núdzu nemá.

 


 

* * *



Takže, čo dodať na záver? Snáď len toľko, že dúfam, že sa vám bude aj táto fanfikcia páčiť, i keď možno nie ste takí hokejoví nadšenci ako ja. Nebojte sa, nebude to až taká nuda, ako to vyzerá. Práve naopak, už ma určite poznáte a tak viete, že romantika a napätie nebude chýbať. Veľmi by som bola rada, keby ste tejto fanfikcii dali aspoň malinkú šancu, vyskúšali niečo nové a uvidíte, či vás to bude baviť. A možno vás aj na motám na NHL :P Nezabudnite vyjadriť vaše názory a či sa to vôbec niekto chystá čítať. Ja budem iba rada :)

- Vaša Farauška

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára