.





.

| | | | |

nedeľa 17. februára 2008

F A V O R I T E S



[ všetky odkazy na moje obľúbené stránky a blogy, ktoré zvyknem, alebo som zvykla v minulosti navštevovať ]



Tento článok už stratil svoj pôvodný účel, keďže 3/4 z odkazov, ktoré tu nájdete, už nefungujú. Majitelia pôvodných blogov a stránok, na ktoré som v tomto článku odkazovala v minulosti, sa už dávno presťahovali, svoje blogy zrušili, alebo už neblogujú a preto väčšina z odkazov je už nefunkčných. Nechávam si ich tu však ako archív, kde sú všetci moji internetoví priatelia a návštevníci môjho blogu, ktorí mi sem pravidelne chodili a ja som chodila na ich stránky. Ak by sa ktokoľvek z nich ešte niekedy k blogovaniu vrátil a nedaj bože by zablúdil ku mne, ozvite sa :) Ja som tu stále a mám vás rada. Okrem toho som po obnove svojho blogu narazila na kopu ďalších skvelých ľudí, ktorí momentálne aktívne blogujú, takže sa tu nachádzajú odkazy aj na nich - moje obľúbené blogy, ktoré momentálne navštevujem.
_________________________________________________________________________

LINK ME


Tento button (88x31 px) a ikonku (ľubovoľná veľkosť) si môžete umiestniť na svoje stránky s odkazom na mňa. (Farah si myslí, že by na ňu chcel niekto odkazovať, jak milé.) Budem rada za každý jeden odkaz alebo pridanie medzi obľúbencov, ja si to tu postupne tiež pomaličky aktualizujem a pridávam nové skvelé blogové objavy.

_________________________________________________________________________

OBĽÚBENÍ BLOGERI

Keď už vás prestane môj blog baviť a dostanete chuť odtiaľto zdrhnúť, tu máte na výber niekoľko odkazov na blogy, ktoré najradšej navštevujem. Blogeri sú zoradení abecedne, nie podľa obľúbenosti, pretože rebríček by som zrejme zostaviť ani nevedela, všetci majú skvelé a zaujímavé blogy, preto myslím, že nech navštívite ktorýkoľvek z nich, nebudete banovať.

A

  • Akira - blog veľmi vtipnej a zaujímavej slečny, ktorý sa rozhodne oplatí navštíviť. Úplne zbožňujem spôsob, akým píše svoje články, vždy mi to zdvihne náladu, má osobitý a zábavný štýl vyjadrovania, takže počas čítania nuda rozhodne nehrozí. Tiež patrí k anime fanúšikom, takže na jej blogu čakajte niektoré aj z vašich obľúbených titulov, vyzdvihla by som medzi nimi napríklad Kuroko no Basuke. Okrem toho aj píše poviedky a je šikovná, aj čo sa grafických schopností týka. Návšteva určite stojí za to.

  • Aya Evans - Veľmi sa mi páči štýl, akým píše, vždy sa na tom velice dobre pobavím. Recenzie z Aiinej produkcie skutočne stoja za to, určite budú nápomocné mnohým, ktorý sa vo svete anime a mangy neorientujú až tak dobre, ako by chceli a radi by sa čo-to dozvedeli o populárnych tituloch. Aiine skvelé články vám v tomto určite pomôžu a musím ešte dodať, že sa skvele čítajú. Okrem toho nepíše iba recenzie a informatívne veci, ale občas sa venuje aj písaniu fanfikcie. To, čo som mala od nej možnosť čítať, bolo vážne nádherné, takže ak k nej skočíte na návštevu, uričte nevynechajte ani poviedky. Jej blog stojí za omrknutie, je naozaj na výbornej úrovni, nudiť sa tam určite nebudete.

D

  • Dechi Kazemai - slečna, ktorú z internetu poznám už dlhšiu dobu najmä vďaka jej krásnym fanartom. Tuším, že sme sa spoznali v skupine na facebooku zameranej na tvorbu OC/RPC. A poviem vám, že Dechi naozaj tvoriť OC-čka vie. Venuje sa predovšetkým vytváraniu OC na anime ako Naruto a teraz začala aj s Kuroko no Basuke. Odporúčam jej stránku na deviantarte. Dechi si teraz nedávno založila blog a začala písať poviedky, takže ktoľkovek má rád fanfikcie, určite sa behnite na jej blog pozrieť, stojí to za to. Hlavne ak máte radi GOM a Midorimu a pre-Konoha Naruto postavy, tak si istotne prídete na svoje. Táto slečna nielen, že krásne kreslí, ale je ešte aj šikovná spisovateľka.

E

  • Elyrose - blog slečny, ktorá je zvehlá v problematike anime a mangy a okrem toho veľmi šikovná grafička a píše aj vlastné veci, ktoré tiež stoja za pozornosť. omrknite a tešte sa na recenzie, príbehy a kopu rôznych voľných layoutov, ktoré si nájdu domov možno aj u vás na blogu. Ak máte niekto rád PC hry, špeciálne League of Legends, tak je návšteva blogu Elyrose povinná, pretože je tiež fanúšičkou a na blogu nájdete aj kopu zaujímavostí z herného sveta a rôzne novinky. Ely píše aj o rôznych zaujímavostiach, či už zo sveta hudby, alebo filmov a nájdete u nej aj skvelé tipy na recepty.

H

  • Hentai no Kame - odporúčam vám návštevu, ak máte radi hlavne yaoi / shonen-ai poviedky, tak si tu určite prídete na svoje. Z jej diel som mala možnosť pár si prečítať a rozhodne sa mi páčili, takže ju môžem smelo odporučiť. A okrem toho som vždy na vetvy z tých jej úžasných komentárov, ktoré mi pod poviedkami vždy zanechá. Momentálne sa venuje tvorbe prevažne na Hetalia fandom a okrem toho u nej nájdete aj zaujímavé drabble na netradičné témy (príklad uvádzam tvorbu venovanú autorovi Howardovi Phillipsovi Lowecraftovi). Kame je veľmi šikovná, čo sa písania týka.

K

  • Konan-chan - túto blogerku som našla len prednedávnom, ale som veľmi rada, že som jej blog objavila - spája nás totiž jedna významná vec - obe máme moc rady hernú sériu Assassin's Creed! Takže ak máte niekto ďalší radi PC hry, tak určite nevynechajte jej blog, pretože to je to pravé miesto pre vás. Momentálne tam má kopu super článkov týkajúcich sa AC Syndicate a okrem toho narazíte aj na iné hry, možno tam nájdete aj tú svoju :) Konan-chan aj píše poviedky, takže Narutardi, tiež máte návštevu jej blogu povinnú :)

L

  • Lhářka - ďalšia slečna z Čiech, ktorá je veľmi šikovná, má skvelú fantáziu a jej oci sú naozaj veľmi originálne a prepracované, takže ak máte záujem o poviedky na rôzne fandomy, zaujímajú vás obrázky a iné články, určite venujte tejto slečne návštevu. Osobne odporúčam poviedku na Attak on Titan/Shingeki no Kyojin fandom - Reluctant Heroes. Okrem toho Lhářa chystá fanfikcie aj na iné témy + sa najnovšie na jej blogu objavila spisovateľská challenge, ktorú treba omrknúť, možno si tam nájdete aj nejaký váš obľúbený pár.

M

  • Merope Merzmer - šikovná autorka zo Slovenska, ktorá sa sústreďuje hlavne na fanfiction z prostredia Smrťožrútov. Jej hlavnými postavami sú Voldemort, Lucius, Draco a iní záporáci. Nad poviedkou "Noc Temných" som strávila nejednú prebdenú noc. Skrátka treba sa pozrieť a posúdiť, pre milovníkov temenj strany sú jej diela ako stvorené. Dlho som o nej nepočula, no teraz sa mi pred nedávnom ozvala a spolu sme pokecali. Za čo som velice rada. Zistila som, že neprestala písať, čo je úžasné, lebo by jej talentu bola škoda. Vraj sa venuje tvorbe e-knih z jej poviedok a okrem toho sa z nej stala slashiarka, takže kto máte rád slash, utakejte na jej nový web, kde stále publikuje tvorbu. Darklady bola a aj je jeden z mojich najobľúbenejších návštevníkov.

  • Mič - slečna, ktorá má na svedomí tento blog je veľká fanúšička hororu, preto na jej blogu môžete nájsť všetko možné, čo by sa vám mohlo páčiť, ak sa aj vy radi bojíte. Či už horory, seriály, recenzií nájdete dosť a isto si niečo pre seba nájdete. Okrem toho sa venuje aj prekladu a je o nej známe, že je obrovskou nadšenkyňou do k-popu/j-rocku a prekladá aj piesne, dokonca je členkou prekladateľskej skupiny. Nájdete u nej aj zmienky o anime, či doramách, takže ak vás lákajú tieto východné záležitosti, určite na jej blog skočte pozrieť.

N

  • Nessa - ďalšia slečna, ktorá sa venuje písaniu fanfikcií rôzneho druhu. Najčastejšie môžete u nej natrafiť na poviedky zo sveta Harryho Pottera. Okrem toho ide o ďalšiu fanúšičku anime a mangy, takže rôzne updaty a podobné veci, na ktoré ste na blogoch s anime/manga tématikou zvyknutí, čakajte tiež. Autorka nedávno vydala aj článok o sebe, takže ak sa radi "zoznamujete" na blogoch s novými ľuďmi, máte ďalšiu možnosť! Okrem toho, hne´d po príchode vás milo prekvapí pekný Kuroko no Basuke lay.

  • Noe - je ďalšia blogerka, s ktorou som sa stretla len prednedávnom, no za ten čas som stihla jej blog ako-tak presliediť. Ak vás zaujíma písaná tvorba, tak toto je ďalšia z tých slečien, u ktorej môžete nájsť množstvo poviedok. Hlavne upozorňujem tých, ktorí majú radi Bleach - ak hľadáte nejaké fanfikcie práve na tento fandom, tak u Noe ich nájdete. A okrem toho píše aj originálnu torbu, z ktorej som už mala možnosť niečo prečítať a môžem vám to len a len odporučiť. Ak vás zaujímajú recenzie či už na anime, japonské/východné seriály, filmy či iné, tak aj tie sa nájdu na jej blogu v hojnom počte.

P

  • Pariah - je ďalšou z česko/slovenských blogeriek, ktoré majú svoje internetové stránky zamerané tvorbe fanfikcie. Či už máte radi anime Naruto, alebo Kuroko no Basuke, na tomto blogu skutočne nájdete obrovský výber rôznych poviedok zameraných práve na tieto fandomy. Prevažne je to tvorba na rôzne postavy/OC a musím uznať, že táto slečna písať rozhodne vie, jej príbehy si istotne obľúbite a nech už máte radi akúkoľvek postavu, určite si tam nájdete niečo, čo vás zaujme. Kvantita však tento raz nejde na úkor kvality a hoci má Pariah toho rozpísaného dosť, všetko sú to vážne super diela, ktoré si určite zaslúžia pozornosť. Návštevu tohto blogu odporúčam všetkými desiatimi.

  • Petrika ♥ - Nejakým zázrakom sa dostala k môjmu blogu a už od prvého komentára, ktorý mi tu zanechala, ma zaujala. Tak bolo samozrejmé, že aj ja navštívim ten jej a oplatilo sa. Táto slečna je veľmi sympatická a jej blog rovnako. Máme veľmi veľa spoločných záujmov, takže jej články sú pre mňa to pravé orechové. A musím povedať jednu vec - píše úžasne. A to nie sú len tak plané slová. Originálne nápady, skvelé popisy, zaujímavé deje a hlavne jedna veľmi dôležitá vec - vo svojich fanfikciách dokáže pôvodné postavy vystihnúť úplne dokonale + k nim vytvoriť skvelé originálne postavy, ktoré potom tvoria páry a vy im musíte fandiť až do konca. Jej poviedky vážne stoja za to. Momentálne píše veľa vecí na Kuroko no Basuke, takže každý, kto má chuť prečítať si fakt kvalitnú fanfikciu na toto anime (ale aj kopu iných zaujímavých vecí), okamžite smerom na Petrikin blog. Jej príbehy naozaj odporúčam, návšteva bude určite stáť za to. Kto nemá rád fanfikcie, tak si môže prečítať niečo z Petrikinej originálnej tvorby, naozaj to stojí za to a okrem toho začala pred nedávnom aj kresliť, takže o články s fanartmi tiež núdza na jej stránkach nie je. Okrem toho je macher pre vyfarbovanie omaľovaniek a na jej blogu nájdete aj éterické mandalky, ktoré sú potešením pre oči.

S

  • Saki - ďalší skvelý blog orientovaný na anime a celkovo východné záležitosti. Jeho autorka Saki píše skvelé recenzie na rôzne tituly, takže aj tam majú začínajúci otaku možnosť načerpať nové vedomosti a určite vás nejeden z jej článkov presvedčí, aby ste sa do nejakého toho diela pustili. Okrem toho, každý, kto má rád Tokyo Ghoul, má návštevu u Saki povinnú, budete si s ňou rozumieť :)

  • Sayuri-san má naozaj prekrásny blog orientovaný prevažne na japonskú kultúru a nájdete tu aj články o ázijských drámach, seriáloch, či iných fandomoch. Sayuri je otaku, ktorá rada číta, takže o knižkách si na jej blogu môžete prečítať tiež. Rozhodne za zmienku stoja aj veľmi zaujímavé články z jej osobného života, či jej postrehy a pravidelné príspevky do témy týždňa. Ak máte radi ázijskú kultúru a zaujímavé blogy s originálnymi článkami, či si chcete prečítať nejaké autorské poviedky, určite sa zastavte aj na blogu Sayuri, rozhodne má pre vás čo ponúknuť.

X

  • X ♥ X - tech. poznámka - meno tejto blogerky mi nechce článok vydať, nakoľko sa v jej prezývke nachádza znamienko hranatej zátvorky/zobáčik a to blog.cz berie ako html tag :/ tak sa vopred ospravedlňujem za opätovné skomolenie prezývky u_u.Netradičné meno, ale sympatická slečna. Ak máte radi anime, yaoi a hlavne Kuroko no Basuke fandom, tak je návšteva povinná. Blogerka rada píše poviedky, či už na Kuroko no Basuke, Naruta alebo najnovšie Hetaliu, takže ak máte niekto radi tieto fandomy, určite jej tvorbu omrknite :) Okrem toho na blogu nájdete aj rôzne preklady vtipných anime obrázkov, ktoré zaručene zdvihnú náladu a ďalšie články, ktoré stoja za pozornosť.
_____________________________________________________________________

CHÝBAJÚ MI


  • Lullusmassacre ♥ (Lu / Amelia) je jedna z tých najzaujímavejších a najsymbolickejších bytostí, aké som mala kedy možnosť spoznať. Tomu, že som prišla k niekomu ako je on, vďačím práve blog.cz. Lullu sa stala jednou z mojich najvernejších návštevníčok blogu a zotrvala ňou dodnes. Ona ma zažila ešte v mojej starej ére, keď bol bola "tá stará Farah", prakticky ma pozná zo všetkých blogerov, ktorí mi sem ešte občas zavítajú najlepšie. Vždy môjmu blogu venovala pozornosť, verne ho navštevovala a zanechávala mi krásne a dojímavé komentáre, doteraz mi pri spomienke na ne poskočí srdce. Lu je úžasná. Ak by ste ju spoznali lepšie, chápali by ste, prečo ju mám v tomto zozname umiestnenú ako prvú. Už od začiatku som mala pocit, že mi veľmi dobre rozumie. Boli sme si dosť podobné. Mali sme rovnaký vkus, rovnaké názory na rôzne veci, rovnaké záujmy. Postupom času som zistila, že sme si možno podobnejšie a máme toho spoločného viac, ako som pôvodne myslela. Čo ešte prezradiť o tejto tajomnej internetovej dievčine? Možno to, že by sa odpadli nad jej krásou, keby máte možnosť zahliadnuť jej fotky a rovnako krásne aj sama fotí. Pri čítaní jej článkov, ktoré sú zo života ale tak krásne a bolestivo pravdivé, že sa vždy cítim akoby som sa nachvíľu ponorila do iného sveta, atmosféra okolo mňa sa odrazu zmení a vtedy nastane tá chvíľa, keď sa slová dotknú vášho srdca. Som rada, že Lu prežila a medzi nami všetkými v blog-sfére zotrvala. Predávam jej čestné ocenenie najvernejšieho fanúšika môjho blogu, ktorý so mnou zostal dodnes a pripájam k nemu aj moju nesmiernu vďaku. Myslím, že som v nej našla svoju internetovú soulmate. Mám ťa moc rada, Lu. ♥ Veď ty vieš...

  • Essylt Camui je moja milovaná smrťožrútska sestra, ktorú určite poznáte. Je iróniou, že nás dal dokopy Harry Potter, a pri tom ho obe ako postavu neznášame. Essylt bola odjakživa, tak ako ja, fanúšičkou zápornej strany a spolu sme fanúšikovali Voldemorta a Smrťožrútov. Essylt, bojovníčka proti KAT-tun a členka iných dobročinných spolkov, píše naozaj nádherne. Jej tvorba je krásna, plná zážitkov a každého ohromuje, svojho času mala veľké množstvo obdivovateliek, ktoré rady čítali jej diela a ja medzi nimi. Ešte stále si pamätám na naše bláznivé rozhovory, anti-potterovské akcie a šialené komentáre na blogoch a e-maily. Veľmi som si s ňou rozumela a obľúbila si ju, pravidelne navštevovala môj blog, za čo jej dnes nesmierne moc ďakujem. Podporovala ma, napísala pre mňa krásnu poviedku, zdieľala so mnou svoje nápady, vždy tu bola na blogu pre mňa. Ak by jej web bol ešte aktívny, určite by som vám odporučila návštevu. Ak ste patrili medzi tých šťastlivcov (ako aj ja), ktorí ju zažili, keď bola ešte v blogovaní aktívna, určite na ňu spomínate len v dobrom. To ona a Lauritte ma zatiahli do sveta mangy a anime. Vďaka mojej Essylt som taká Farah, akú ma poznáte dnes a bez ľudí ako ona by tento blog neprežil. Neostáva mi nič iné, len vyjadriť, ako moc mi táto blogerka chýba, pretože som ju považovala za internetovú priateľku a stále považujem. Snažila som sa k nej nejako dopátrať, ale márne. (Akutálizácia: našla som jej staro-nový blog, o ktorom som nevedela, no posledný článok bol pridaný ešte v roku 2013, takže zrejme už nie je aktívna ani tam). Essylt, ak by si sem ešte niekedy snáď nejakou náhodou zavítala, tak sa mi určite ozvi. Farauška na teba nezabudla. Mám ťa rada ♥

  • Kto by nepoznal Lauritte? Svojho času bola neskutočne populárna vo svete blog.cz, každý bloger z Harry Potter fandomu ju poznal. Spočiatku som ju a jej stránky len tajne obdivovala, ale mala som to šťastie, že Lauritte zavítala na návštevu ku mne a odvtedy sme zostali v kontakte. Ona bola tiež jednou z mojich pravidelných návštevníčok, moja internetová priateľka, na ktorej komentáre som sa každý deň tešila. Ak ste ju zažili aktívnu v blogových časoch, tak si isto iste pamätáte, aká úžasná bola. Jej tvorba patrí rozhodne k tomu najlepšiemu, čo som kedy čítala. Jej poviedky sú nádherné, kúzelné, keď ich čítate, odmietate veriť tomu, že ich píše tak mladé dievča. Dostalo sa mi obrovskej pocty, keď napísala pre mňa narodeninový oneshot, pri ktorého čítaní som ani nedýchala. Skutočne ma dojala a nie jeden raz. Vo svojej tvorbe sa venovala prevažne fanfikcii na anime, či už Ouran Highschool Host club, D. Gray Man alebo Naruto /na ktorého som ju nalákala *evilgrin*/. Na svoj vek sa veľmi vyspelo vyjadruje/aj píše. (I keď teraz už musí byť dospelá a neviem si ani len predstaviť, ako moc sa zlepšila odvtedy, čo som jej diela čítala naposledy). A naozaj krásne kreslí. Čo si pamätám, tak jej obrázky ma vždy ohúrili. Snáď v tom neprestala a darí sa jej, nech je teraz kdekoľvek. Skrátka talent jej nikdy nechýbal. Ja osobne zbožňujem jej tvorbu (či už originálnu, alebo fanfiction) a na jej blogu som oxidovala stále. Podarilo sa mi nejakým zázrakom nájsť archív jej starých stránok na mysteria.cz, kde už dlho nie je aktívna, no stále tam môžete nájsť je poviedky, takže naozaj odporúčam, budete mať z nich neskutočný zážitok (odkaz nájdete, ak kliknete na button). Ďakujem jej za všetko, čo mi ona, a jej tvorba dali. Lauritte, pre teba patrí to isté, čo pre Essylt. Ak ešte žiješ, tak sa mi ozvi, je mi za vami smutno. Aj teba mám moc rada ♥

  • Lenorka je dievčina zo Slovenska, ktorá má úžasný talent na grafiku. Ona sama sa však veľmi podceňuje a myslím, že zbytočne, pretože jej výtvory si zaslúžia pochvalu. Ak vám bude tvrdiť opak, nepočúvajte ju. Jej layouty, blendy, wally a iné veci naozaj stoja za pozornosť. A okrem toho píše krásne komentáre, z ktorých som potom celá na vetvy. Toto bývalo kedysi. Teraz sa už Lenorka stratila. Zaujímalo by ma, že kde je a čo robí... Má ešte blog? Venuje sa grafike? Začala sa jej venovať profesionálne? Darí sa jej. Bola by som moc rada, keby sa mi ešte niekedy ozvala. Vďačím jej za obrovskú motiváciu, ona ma vždy hnala dopredu svojimi úžasnými feedbackmi, chýbajú mi a ona mi chýba tiež.

  • Nelien je moja milá a drahá záškodníčka, ktorá píše krásne a dojímavé romantické poviedky. Pamätám ako som na jej poviedkach vyrastala. Jen stín nenávisti a Kroky temným osudem boli moje modle. Ale Neli nestačilo, že bola najlepšia autorka na blog.cz nielen v HP fandome. Ona na sebe zapracovala a môžem vám s potešením oznámiť, že je z nej v súčasnosti uznávaná česká mladá autorka, ktorá už vydala niekoľko kníh. Neskutočne obrovský úspech. Som hrdá na to, že som ju zažila ešte za čias, keď bola len Nelien, píšuca poviedky na Harryho Pottera, ako keby to už ani pravda nebola . Teraz dosiahla obrovské úspechy a ak vám niečo hovorí meno Michaela Burdová, tak vedzte, že to je naša Neli. Podotýkam, že jej blog bol prvý, ktorý som kedy navštívila. Vďaka nej som si založila svoj vlastný. Jej blog, bohužiaľ, odstávkou blog.cz zrušený, no stále ju môžete nájsť na jej oficiálnej webstránke, ktorú uvádzam v odkaze. Bohužiaľ, staré fanfikcie tam už nenájdete, čo je škoda, rada som s k nim občas vracala. Na jej poviedkach som závisláčila a ďakujem jej za veľa, za inšpiráciu, za to, čo mi jej poviedky dali, že som zažila aj vďaka nej romantické obdobie počas dospievania, jej tvorba ma neskutočne moc inšpirovala a motivovala. Aj ju mám moc rada.
____________________________________________________________________

NAVŠTEVOVANÉ V MINULOSTI


  • Česká manga a anime fanfiction. Skvelé poviedky (hlavne na Naruta ^^), úžasná komunita mladých spisovateľov a rady a návody pre nováčikov. Každý správny Otaku musí poznať.

  • Domov Naruta. Najlepšia česká stránka o Narutovi. Zakladateľ Prasátko ju vedie naozaj zodpovedne. Info o postavách, jutsu, dedinách a recenzie. Preklady mangy a české titulky k jednotlivým dielom Naruta. Fanfiction, fanarty a skrátka všetky skvelé veci, ktoré sa týkajú Naruta. Môj domov.^^

  • Anelea je jedna z mojich spriatelených stránok a taktiež super autorka poviedok, prevažne zo sveta Harryho Pottera. Má ale rada aj fantasy rovnako ako ja ^^ A máme podobný vkus na chlapov. Akatsuki nám obom učarovali.

  • Annika_ a jej fanarty. Kreslí naozaj moc krásne (sama jej veľmi závidím) a má dokonca aj účet na Deviantarte. Jej obrázky vážne stoja za to. Prevažne fanarty k HP. Škoda, že jej blog už zanikol, rada som tam chodila.

  • Aydra je jedna spisovateľka, ktorá vás dokáže tak oblázniť, že na to nezabudnete. Pri čítaní jej fanfiction nezostane ani jedna tvár vážná. Ja osobne som sa pri jej poviedke "2000 let zpátky? Ach bože!" skoro umlátila smiechom. Jej glosy vás taktiež určite dostanú, takže len smelo! ^_^

  • Kto by nepoznal Blanch. Jej poviedky sú asi najznámejšie v HP fandome zo všetkých. A taktiež jej grafika je vynikajúca. Autorka slashu HP/DM, ktorú uctievam. ^^

  • Catriona má krásne a elegantné (to iba Farah môže zakomponovať toto slovo tak nevhodne do vety ^^) stránky. Prekrásny design, skvelé poviedky o HP, obrázky, pomocníky a tagy farieb, dollz a mnoho ďaľších vecí. Jej web skutočne stojí za návštevu.

  • Datt production bol historicky prvý Naruto kanál v Česku! Ja som kedysi bola jeho stála návštevníčka a naozaj sa tam oplatilo pozrieť. Množstvo skvelých programov a super team. Moje naj boli "Vypadáš jako ninja" a "Uvolněte se, sannínové". Toto bol naozaj skvelý blog, škoda, že zanikol, vždy som sa na ňom nesmierne moc pobavila.

  • Slashové poviedky na rôzne páry z Harryho Pottera. Treba prečítať. Tento web však už nefunguje, z neznámeho dôvodu, nechápem, že prečo. Možno sa presťahovali, alebo ho niekto zrušil, čo je škoda, lebo niektoré tie diela tam boli fakt brutálne.

  • Leia vytvára prekrásne fanarty. Tým bola počas svojej blogovej aktivity veľmi známa. Je milovníčkou mangy a anime a taktiež má rada Eminema a teraz určite je fanúšičkou aj kadečoho iného. Jej obrázky mi chýbajú, kreslila vážne úžasne a zaujímalo by ma, že kam to dotiahla, isto sa zlepšila a jej súčasné fanarty by mi vyrazili dych.
  • teraz sa Lilly presťahovala na nový blog, kde píše o móde, kráse, rôzne DIY návody a iné veci, recenzie na e-bay produkty, kozmetiku a podobné. Ak vás tieto veci zaujímajú, určite si jej blog a články na ňom pozrite: http://www.ladylillien.blogspot.sk

  • Rebelka tvorí prekrásnu grafiku a skvelé layouty na blogy i stránky. Naozaj šikovná a to nie je všetko. Čítali ste už niekedy jej poviedky? Nie? Chyba! Ja som pri ich čítaní sotva dýchala. *_* Prokletá Melodie... na tú mám veľa spomienok, je to dodnes jedna z mojich najobľúbenejších fanfikcií vôbec.
  • Rin má tiež blog o Narutovi na vysokej úrovni. Jej grafika tiež nemá chybu a píše naozaj krásnu fanfiction na Naruta. Má proste skvelý talent. Závidím. XD
  • Terzca má momentálne na blogu úžasný design. Veľmi šikovná autorka, ktorá prekladá aj fancomixy z naruta. Na jej blog tiež veľmi rada chodím.

  • Theusak-senpai má naozaj perfektný blog o Narutovi. Jej blog patrí k tým naozaj kvalitným a premakaným. Novinky zo sveta Naruta a všetko okolo. To nájdete na jej blogu. Taktiež sa venuje prekladu mangy a to hlavne Death note.
  • už nie je aktívna, zaujímalo by ma, že čo sa s ňou stalo. Jej blog bol úžasný, rada som tam chodila, bola nesmierne šikovná. Myslím, že to dotiahla ďaleko, keď už v tak mladom veku robila úžasnú grafiku a písala super články.
  • Mrkev-chan tiež kedysi mala skvelý blog, robila parádnu grafiku a rada som jej web navštevovala. Ona na oplátku chodila zase ku mne a jej komentom som sa tiež potešila. Ale ako väčšina odkazov, ktoré sa v tomto článku nachádzajú, ani ten na jej blog nefunguje. Neviem, či ho kompletne zrušila, alebo sa presunula, ale každopádne je to škoda.

  • Evangelinne už tie nie je aktívna, ale na jej úžasnú grafiku a isto starí pamätníci z blog.cz pamätajú. Skutočne robila úplne úžasné veci, či už layouty, avatary, wallpapery, alebo iné veci. IMHO, najlepšia blogová grafička svojho času, jednoznačne.

  • Shiroi boli nesmierne moc sympatická slečna zo Slovenska, ktorá mi sem tiež zvykla chodievať. Pamätám si jej super komentáre, vtipné a trefné poznámky a aj to, že tiež bola neskutočne moc zručná s photoshopom a dokonca sa dostali ku mne aj jej poviedky a poviem vám, že písať naozaj vedela. Veľká škoda, že sa tiež, ako osatné moje obľúbené blogerky vyparila a už nie je po nej ani jej stránkach ani pamiatky.

  • Wayka je tvoriteľka webu Manga a anime fanfiction. Odkaz je na jej osobnú stránku. Wayka píše úplne úžasne a vyzná sa skvele aj vo svete mangy a anime.
____________________________________________________________________

KAM SOM SA VOTRELA

Alebo blogy, na ktorých som zvykla kedysi spolupracovať, česť ich pamiatke.

  • Farah a Essylt. Dve skazené duše. XD Vstúpte do sveta smrťožrútov a vyznávačov záporákov zo sveta Harryho Pottera. Ak uctievate Voldemorta, Luciusa, či Bellatrix a prechovávate nenávisť k Harrymu, pre vás je to miesto ako stvorené.
  • Tento blog som založila spolu so svojou Essyltkou, strávili sme nad ním kopu času a vďaka nemu sa prehĺbil náš priateľský vzťah. Taktiež sme sa na písaním tých šialených článkov, plánovaním a dohadovaním náramne bavili. Ak sa chcete nachvíľu pobaviť a máte radi záporné postavy z Harryho Pottera, tak sa tam skočte pozrieť. Ešte stále to tam žije. Hoci zapadnuté prachom, ale žije.
  • Skratka označuje "Klub našich zosnulých hrdinov. Mali ste aj vy nejakú obľúbenú postavu z mangy alebo anime a zomrela? Nezúfajte a posťažujte sa u nás. My chápeme vašu bolesť. Blog funguje v spolupráci Farah, Essylt a Lauritte.
  • Škoda, preškoda, že tento blog už neexistuje. Ja som tam síce prispela iba jedným chabým lame článkom (o Phobosovi z kresleného seriálu Witch! LMAO), no články, čo tam pridali Essylt a Lautrittka boli epické. Teraz by som to tam vedela zaspamovať výlevmi o mojich zosnulých milovaných hrdinoch riadne. Možno niečo podobné v menšom uverejním na tomto blogu. To je však v budúcnosti.
_______________________________________________________________________


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára