.





.

| | | | |

streda 6. júna 2007

Jacob Frye - britský asasín


Jacob Frye


britský asasín~


tento úžasný trailer som vám predstavila už v inom článku + za pozretie stoja aj tento Cinematic trailer a nový trailer s oboma súrodencami Frye
~



O hype na Assassin's Creed Syndicate, v ktorej sa nám Jacob predstaví, som už hype napísala v tomto článku. Veľa vecí je prebratých odtiaľ. Keďže AC pokračovanie Syndicate s Jacobom ešte nevyšlo pre žiadnu hernú platformu (dátum vydania je naplánovaný na 23. október). Nemusím vám snáď ani vravieť, ako moc sa naň teším. Nemôžem sa dočkať, kedy sa o Jacobovi dozvieme viac. Zatiaľ môžeme čerpať iba z informácií, ktoré nám poskytli rôzne trailery, teasery, oficiálne rozhovory s tvorcami a iné zdroje. Vie sa toľko, že sa dej bude odohrávať v tzv. viktoriánskom období v novoindustrializovanom Londýne a hrať budeme môcť za dve postavy - dvojičky Jacoba a Evie Frye.


Jacob Frye - ide o v poradí šiesteho oficiálneho asasína, ktorý sa dočkal svojho vlastného regulérneho herného spracovania. Tento raz si pre nás Ubisoft pripravil zaujímavý príbeh z prostredia viktoriánskeho Londýna a okrem Jacoba je hlavnou postavou v hre aj jeho sestra - dvojča - Evie Frye. Príbeh Jacoba a Evie je ešte nejasný, nakoľko hra zatiaľ nevyšla, no po tom, čo sa objavia na internete informácie a prvý oficiálny gameplay, bude tento článok aktualizovaný a doplnený. S Jacobom ste sa už mohli stretnúť v mojej novej fafikcii Lady & Tramp a snáď vám tento kratší článok o ňom pomôže získať nejaké ďalšie informácie a možno si ho obľúbite ešte viac. Sú tu nejaké údaje, ktoré vám možno pomôžu lepšie pochopiť dej. O Jacobovi samotnom však toho zatiaľ písať môc nemôžem, musíme si počkať, kým Syndicate konečne výjde a konečne sa nám predstaví jeho príbeh v plnej kráse.


"It's a bloody marvelous time to be alive. An age of invention.
So many clever blokes dreaming up impossible machines.
Sorting away more gold than Queen Victoria herself.
But none of those shillings ever make it into the pockets of the poor devils whose blood is spilt building this glorious empire. The working class sleep walks through life unaware of the machine that drives them.
Let's wake them up, shall we?"

- Jacob Frye . . . . . . . . . . . . . .




Jacob sa spolu so svojou sestrou Evie narodil rodičom Ethanovi a Cecile Frye v roku 1847. Jacob sa narodil v britskom Crawley kde boli aj s Evie vychovávaní. Asasínstvo má aj so svojou sestrou v krvi, keďže aj ich otec Ethan bol členom asasínskeho rádu - konkrétne Britského bratstva. V tomto duchu vychovával aj svoje deti. Matka im zomrela, než ju ešte poriadne stihli spoznať a otec zomrel prirodzenou smrťou, takže sa zo súrodencov stali siroty. Po otcovej smrti sa obaja presťahovali do Londýna a tu sa rozhodli pomáhať chudobným a biednym občanom terorizovaným kapitalistickými templármi, ktorí boli na vzostupe počas priemyselnej revolúcie. V Londýne spoznali ďalšieho asasína menom Henry Green, ktorý sa stal ich priateľom a spojencom. Je známe, že Jacob a Evie sa zvyknú zdržiavať v Londýnskej štvrti zvanej Devil's Acre a obývajú pohostinstvo s názvom Seven Bells. Odtiaľ zvyknú vyrážať na akcie a plánovať svoje ďalšie kroky. Okrem toho je známe, že s nimi spolupracuje aj malá dievčina menom Clara, o ktorej sa nevie viac, iba to, že je akousi Henryho zverenkyňou, má s Jacobom veľmi priateľský vzťah a pracuje pre súrodencov Frye ako špeh.




Stretnutie v Seven Bells: Jacob vysvetľuje Henrymu svoje plány a nepočúva jeho rady

Jacob chváli Claru za dobre odvedenú prácu

Dej hry sa sústreďuje na dvojičky, keď majú 21 rokov a Jacob je spolu so svojou sestrou vodcom tzv. pouličného gangku, ktorý sa nazýva The Rooks. skladá z ostatných londýnyskych asasínov a tých, ktorí chcú bojovať proti templárom. Sú niečo ako Jacobova družina, jeho chlapi, ktorí sa s ním vrhajú do boja. Počas hry môžete verbovať stále nových a nových Rooks a členov gangov, ktorí sú verní templárom môžete naverbovať k sebe. Súrodenci Frye spolu s ostatnými asasínmi plánujú zmocniť sa Londýna pomaly, po častiach - po štvrtiach, nad ktorými chcú získať kontrolu. Londýn je skorumpovaný a ovládaný templármi, ktorí predstavujú pre bratstvo asasínov hlavných nepriateľov.




Podľa všetkého má Jacob aj s Evie plán zmocniť sa najkritickejších štvrtí Londýna, vytlačiť odtiaľ čo najviac templárov a získať na svoju stranu čo najviac ľudí. Ako sme mohli vidieť v cinematic traileri, Jacob je veľmi presvedčivý, jeho verbálny prejav má schopnosť zapôsobiť na ľudí, je prirodzený vodcovský typ a ľudia sa ním ľahko nechajú strhnúť, čiže toto je výhoda pri tom, keď sa snaží zlákať na svoju stranu čo najviac pouličných gangstrov. Jacob má v sebe prirodzenú charizmu a vie si vydobiť repšekt a dosiahnuť, aby ho ľudia slepo nasledovali. Okrem toho majú s Evie v pláne zbaviť sa popredných templárskych vodcovských osobností, takže počas hry nás bude určite čakať veľa misií s tzv. "bossmi."



Jacob a Evie sa predstavujú pouličným gangstrom ako ich noví vodcovia





Je taktiež známe, že si Jacob počas svojho pôsobenia vytvoril viaceré spojenecké vzťahy a medzi jeho známych patrili aj popredné historické osobnosti z toho obdobia, v ktorom žil. Z nich musím spomenúť hlavne Charlesa Darwina a spisovateľa Charlesa Dickensa - tieto mená hovoria isto niečo aj vám a počas hrania Syndicate sa s nimi môžeme stretnúť. Obaja muži sú veľmi obdivovaní a mimoriadne inteligentní a ešte k tomu všetkému - sú spojenci asasínov. Jacoba zvyknú obaja kritizovať pre jeho nerozvážnu a neopatrnú povahu, no vo všeobecnosti majú s oboma súrodencami Frye veľmi dobré vzťahy.



Jacob a Charles Darwin


Jacobov kompletný príbeh, žiaľ, ešte dobre nepoznáme, no čoskoro sa ho dozvieme, keďže to nepotrvá dlho a Assassin's Creed Syndicate výjde na herné platformy. Zatiaľ môžeme iba hádať, že čo sa s ním bude diať, no pevne verím, že Syndicate bude skvelá, so zaujímavým príbehom a počas hrania si fanúšikovia obľúbia aj tohto asasína spolu s jeho sestrou. Čo sa týka prvého dojmu, tak za mňa je to jednoznačné - s Jacobom to bola láska na prvý pohľad.



* * *
~

Čo sa týka Jacobovej povahy - tvorcovia ho opisujú slovami brash and reckless. Jacob je skutočne nerozvážny a impulzívny, no niet sa čomu diviť, je to predsa mladý muž, nemá ešte toľko skúseností a určite si počas Syndicate prejde mnohým, vďaka čomu snáď zmúdrie a dospeje. Na rozdiel od Evie je neopatrný a nevadí mu pútať na seba pozornosť. Z trailerov sa nám javil ako charizmatický, sebavedomý, hotový vodcovský typ. Okrem toho má aj určitú dávku zmyslu pre humor, miernej arogancie, sebaistoty a dôvtipu. Nebojí sa vrhnúť sa do všetkého bez rozmyslu a často si nechce nechať poradiť, i keď mu radia starší a skúsenejší ako je on sám. Ukázalo sa aj, že má odpor k tým, čo využívajú bezbranných a chudobných a chce nastoliť spravodlivosť a poriadok v prehnitom a skorumpovanom Londýne. Veľmi dobre si rozumie aj s deťmi, s Clarou má priateľský vzťah, takže istotne nie je ťažké si ho obľúbiť. K tomu všetkému je aj nad slnko jasné, že úplne zbožňuje svoju sestru Evie (predsa len, dvojčatá zvyknú mať medzi sebou špeciálny vzťah) a urobil by pre ňu a jej blaho čokoľvek.


Jacob počas svojho prejavu adresovaného tým, ktorí sa chcú k nemu pridať






Jacob podľa všetkého vyzerá byť strašne super :D




Medzi jeho schopnosti patria všetky tie, ktoré vlastnili všetci hlavní predstavitelia Assassin's Creed hier pred ním. Jacob je mladý a šikovný - tak isto ako ostatní sa dokáže šplhať a liepať po budovách, skákať po strechách, pohybovať sa veľmi rýchlo, ale aj nepozorovane. V boji na blízko aj na väčšiu vzdialenosť exceluje a medzi jeho zbrane patrí niekoľko zaujímavých kúskov. Jacob vlastní unikátnu vychádzkovú palicu (kotrá sa v tých dobách nosila bežne), v ktorej je zabudovaná šabľa, keďže tie sa vtedy na verejnosti nosiť nesmeli. Okrem toho vrhá nože, má typický viktoriánsky revolver a úplne super vec - ručný boxer. Ako je to u asasínov už zvykom - skryté ostrie musí byť a to Jacobovo má v sebe ešte špeciálne upravený patent, ktorý mu umožňuje šplhať sa vďaka vystreľovaciemu lanku do obrovských výšok a pohybovať sa vďaka nemu aj medzi vzdialenými vysokými objektmi - je niečo ako viktoriánsky Spiderman :P Čo sa týka štýlu boja, tak je dosť brutálny a neberie si servítku pred ústa. Nebojí sa použiť holé päste a biť sa s niekym hlava-nehlava. Narozdiel od Evie, ktorá je viac opatrnejšia a drží sa v ústraní, Jacob sa vrhá do boja pohlave.










Vzhľadovo Jacoba fanúšici zvyknú prirovnávať k Shayovi Cormacovi z predošlého pokračovania Assassin's Creed Rogue. Bude to možno tým, že majú obaja trochu podobné črty tváre a dokonca majú aj obaja jazvu cez obočie, no Jacob ju má aj na brade. Jacob má mladistvý vzhľad, hoci mierne strnisko na tvári ho robí trochu starším. Nosí veľmi zaujímavé asasínske oblečenie, kotrého súčasťou je aj kapucňa. Jeho odev je čiernej farby a dokonale zapadá do viktoriánskeho prostredia Londýna. Jacob sa oblieka ako gentleman, dokonca nosí parádny viktoriánsky klobúk, keď práve na sebe nemá kapucňu. Rovnako ako Evie má hnedé vlasy, no jeho oči sú narozdiel od jeho sestry viac do zelenohneda. Zaujímavosťou je, že zvykne na krku nosiť zavesený prederavený šiling (korunu), rukavice bez prstov a na jeden z rúk spomínaný boxer. Ako som už spomínala v predošlom článku - jeho vzhľad pripomína mix typického anglického gentlemana z 19. storočia a pouličného gangstra z rovnakej doby. Je to taký asasínsky Tramp. Preto som sa rozhodla pomenovať svoju fanfikciu s ním Lady & Tramp :)













F a n a r t y








Jacob so sestrou Evie





~

C o s p l a y







tieto dokonalo-úchvatné cosplaye má opäť raz na svedomí božský Rick Boer ♥, ktorý je Jacobovou verziou v reále! :D
~





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára